organiseer je een goedkoop examenfeestje
Gen-Z

Zo organiseer je een goedkoop examenfeestje!

De examens zijn eindelijk voorbij, het is tijd om te relaxen en je afstuderen te vieren! Maar hoe organiseer je een goedkoop examenfeestje? Geen zorgen, ik heb een aantal creatieve en betaalbare ideeën voor je verzameld om een onvergetelijke afstudeerfeest te organiseren!

Ik weet als geen ander hoe duur het studentenleven kan zijn. Vooral als je ook nog eens een afstudeerfeestje wilt geven. Ik ben op dit moment druk bezig met mijn afstudeerproject en dat betekent dat ik nu vast een goedkoop examenfeestje kan plannen.

De volgende tips voor een goedkoop examenfeestje 

Maak je eigen decoraties

Je kunt gemakkelijk je eigen decoraties maken met spullen die je al in huis hebt. Knip en vouw papier om leuke slingers te maken en maak gebruik van oude foto’s en tijdschriften om een muur vol herinneringen te creëren.  Het zorgt voor een unieke uitstraling en het is ook nog eens leuk om te doen.

Wees creatief met eten en drinken

In plaats van het inhuren van een cateraar kun je zelf de keuken in duiken en wat lekkers klaarmaken. Een idee is om een DIY-taco-bar te maken met verschillende toppings en sauzen. En op zoek naar wat creatiefs om te drinken? Maak je eigen mocktails door frisdrank te mengen met fruit en kruiden.

Organiseer je eigen entertainment

Huur geen DJ, maar maak zelf een playlist van je favoriete nummers of vraag je vrienden om wat muziek mee te nemen. En waarom geen competitief spel organiseren, zoals een bierpong toernooi?

Maak het persoonlijk

Vier deze mijlpaal door jouw persoonlijke verhalen en prestaties te tonen. Maak bijvoorbeeld een presentatie van jouw favoriete foto’s van de afgelopen jaren, of vraag gasten om een persoonlijke boodschap op een kaart achter te laten.

Ga op zoek naar betaalbare locaties

Als je bang bent dat een locatie te duur zal zijn, zoek dan naar alternatieve en betaalbare plaatsen. Huur bijvoorbeeld een zaaltje van een buurthuis of organiseer het feest thuis. 

Doe het thuis:

Een afstudeerfeestje thuis geven is veel goedkoper dan een feestje buiten de deur. Je hebt geen huurkosten en je hoeft geen geld uit te geven aan het huren van een zaal.

Maak je eigen uitnodigingen

Het maken van je eigen uitnodigingen is niet alleen leuk, maar het bespaart ook geld. Je kunt foto’s van jezelf gebruiken of je eigen kunstwerken om een persoonlijke touch aan de uitnodigingen te geven. Verzend de uitnodigingen via e-mail of sociale media om nog meer te besparen.

Een gezellig en goedkoop examenfeestje doe je met vrienden

Samenwerken is de sleutel tot een goedkoop examenfeestje. Nodig je vrienden uit om mee te helpen bij de organisatie en laat iedereen een bijdrage leveren aan het feestje.

Zo organiseer je een goedkoop examenfeestje

Organiseer een potluck

Eten kan duur zijn, vooral als je voor een groot aantal mensen moet koken. Vraag je vrienden om hun favoriete gerecht mee te nemen en organiseer een potluck. Zo heeft iedereen iets om te eten en hoef jij niet al het werk te doen. Bovendien is dit een goede manier om nieuwe gerechten te proberen zonder de kosten van het kopen van ingrediënten.

BYOB (Bring Your Own Booze):

Vraag je gasten om hun eigen drank mee te nemen. Zo bespaar je geld op drank en kunnen je gasten zelf hun favoriete drankjes meenemen.

Huur een fotobooth

Een fotobooth is een geweldige manier om herinneringen te creëren en iedereen te vermaken. Het is ook een goedkope optie als je een beperkt budget hebt. Je kunt er een huren bij verschillende bedrijven in Nederland en je kunt zelfs je eigen achtergrond maken om het nog persoonlijker te maken.

DIY fotohoek

Maak een DIY fotohoek met props en achtergronden. Je kunt gemakkelijk props maken van papier of karton en online inspiratie vinden voor achtergronden.

Organiseer een spelletjesavond

Een spelletjesavond is een geweldige manier om iedereen te vermaken en het kost bijna niets. Stel een paar spellen op en zorg voor wat snacks en drankjes. Je kunt zelfs je eigen prijzen maken voor de winnaars.

Een afstudeerfeestje organiseren hoeft niet duur te zijn. Door het maken van je eigen uitnodigingen, decoraties en het organiseren van een potluck en spelletjesavond, kun je een geweldig goedkoop examenfeestje geven zonder de bank te breken. Hopelijk hebben deze tips jullie geïnspireerd om zelf een goedkoop examenfeestje te organiseren. 

Veel plezier!!

lees ook

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

One comment on “Zo organiseer je een goedkoop examenfeestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *