Beauty

Zelfverzekerd, jong en puber!

 Tiener zijn, misschien wel de leukste periode in je leven, maar ook zeker één van de spannendste. Want de onzekerheden vliegen je om de oren aangezien je zowel lichamelijk als mentaal erg veel ontwikkelingen doormaakt. Niet heel gek dus dat je hierdoor wat puberale misstappen maakt 😉

 

Puberteit

De puberteit is een kortdurende, maar intense, tijd in je leven. De mooiste momenten beleef je tijdens je puberteit en je maakt herinneren die je je leven lang zult koesteren. 

 

Zelfverzekerdheid

Je zult dingen voor het eerst meemaken. Zo kom je ongetwijfeld in aanraking met je eigen seksualiteit. Dit kan zowel twijfels zijn over je geaardheid of twijfels over je eigen lichaam. Wat het ook zal zijn, deze gedachtes en gevoelens zijn normaal en horen bij de fase waarin jij je nu bevindt. Laten we als voorbeeld ingaan op de puberteit bij jongens en hoe zij dit ervaren. Veel jongens in deze leeftijdscategorie sporten, experimenteren en/of hebben een vriendje of vriendinnetje. Bij deze zaken zal je letterlijk en figuurlijk veel blootgeven van jezelf. Het dragen van een mooie boxer is hierbij geen overbodige luxe en kan op een bepaalde manier voor zekerheid zorgen bij een puberale jonge man. Onderbroeken voor jonge mannen zijn lastig om te vinden. Daarnaast is het zo dat dit kledingstuk, in deze periode van je leven, erg belangrijk wordt gevonden. Want je lichaam verandert en je wil er natuurlijk leuk uit zien. En om daarop door te gaan. Helaas kun je in de puberteit ook te maken krijgen met acné, transpiratie (oftewel zweetaanvallen) en ongewenste haargroei. Ook dat hoort erbij en moet je maar zo zien: elke puber heeft wel ergens last van.

Zelfverzekerdheid is een populair begrip onder ‘pubers’ De ene puber kan geen genoegen krijgen van zichzelf terwijl de andere puber onzeker is over alles en nog wat. Daarbij komt ook nog dat de maatschappij, voor jouw gevoel, enorm veel van je vraagt. Zo zijn er zaken die geregeld moeten worden, wordt je ineens een stuk volwassener en begin je langzamerhand een eigen denkwijze en mening te creëren. Allemaal ontwikkelingen die behoren tot het ouder worden, maar ook ingewikkeld zijn en daarbij niet altijd leuk. Het is belangrijk om te blijven praten. Praten met leeftijdsgenoten, maar zeker ook met ouderen zoals bijvoorbeeld je ouders.
Zelfverzekerd en puber

 

Online

Ook de online-wereld kan je als puber van slag maken en een niet realistisch beeld geven van de werkelijkheid. Probeer daarom nuchter om te gaan met hetgeen je ziet online. Het lijkt mooier dan dat het is en ook influencers hebben de puberteit en onzekere momenten mee gemaakt. Denk daarbij ook aan het volgende: niemand zal enkel beeldmateriaal van stomme dingen in zijn leven plaatsen. Dit is dan ook de kant die je op internet niet ziet. 

 

Denk maar zo: what you see is what you get en ook jij puber, mag er wezen!

 

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *