Vrijwel iedereen wil natuurlijk graag een mooie, goed verzorgde huid, maar lang niet iedereen wil hier het werk voor doen. Anderen weten niet eens waar ze moeten beginnen. Als jij je huid goed wilt verzorgen, is het belangrijk dat je hier een routine voor ontwikkelt. Hieronder hebben we de beste skincare routine voor jongeren op een rijtje gezet.

Reiniger

Als eerste is het heel belangrijk dat jij je gezicht goed reinigt voordat je verdergaat met de skincare routine. Als je gezicht niet schoon is, kan je huid namelijk ook niet de voedende stoffen van de andere verzorgende producten opnemen. Haal daarom een goede gezichtsreiniger in huis en maak je gezicht iedere ochtend en avond goed schoon voordat je begint aan de rest van de routine. Denk er hierbij ook aan dat je alle make-up goed weghaalt.

Serum

Serums zijn ontzettend belangrijk als jij je huid graag een goede voeding wilt geven. In een serum zitten namelijk ontzettend veel hydraterende middelen, voedingsstoffen en antioxidanten waar je huid veel gezonder én mooier van wordt. In de ochtend kun je het beste gaan voor een vitamine C serum, want dit beschermt je huid gedurende de dag. In de avond is een serum met hyaluronzuur juist heel handig, doordat dit je huid goed gehydrateerd houdt in je slaap.

Moisturizer/ crème

Een andere stap die niet mag ontbreken uit je skincare routine is natuurlijk de moisturizer of gezichtscrème. Door een vochtinbrengende crème te gebruiken, zorg je er namelijk voor dat je huid niet te droog wordt, goed gehydrateerd blijft en dat de ingrediënten van de andere producten beter worden opgenomen.

In de ochtend kan je hiervoor het beste een gezichtscrème opdoen met een beetje zonnebrand erin, zoals de Moisturising Cream UV 20 van Louis Widmer. Deze maakt je huid steviger, beschermt je huid tegen de zon en hydrateert je huid ook nog eens ontzettend goed. Als je juist een gezichtscrème wilt die wat meer je huid dekt, kan je het beste voor de Mattifiying Moisturiser van Louis Widmer gaan. Deze hydrateert je huid ook goed en heeft tegelijkertijd een matterende werking.

In de avond is het ook belangrijk om een goede, hydraterende gezichtscrème op te doen, want je huid droogt namelijk uit tijdens je slaap. Probeer hiervoor eens de Good Night Cream van Louis Widmer. Deze regenereert en revitaliseert je huid terwijl je slaapt en werkt echt ontzettend goed.

Gezichtsolie

Als laatste kan je jouw skincare routine helemaal afmaken door gezichtsolie te gebruiken. De reden dat dit zo belangrijk is, is omdat de olie de ingrediënten en het vocht dat je met de andere producten hebt aangebracht, afdicht. Hierdoor verdampt alles minder snel en wordt je skincare routine veel doeltreffender. Er zijn veel verschillende gezichtsoliën om uit te kiezen. Probeer bijvoorbeeld eens de jojoba olie om overtollige olie te verminderen als je veel last hebt van acne of juist amandelolie om een gevoelige huid te kalmeren.

Over Youthful moments van Louis Widmer

Louis Widmer heeft drie nieuwe verzorgingsproducten ontwikkeld om de huid er zo lang mogelijk fris te laten uitzien: twee verzorgingsproducten voor overdag, één voor ‘s nachts. Aangepast aan wat een jonge huid nodig heeft. Dankzij hooggedoseerde bestanddelen, zoals het biostimulatorencom- plex, Evermat®, Gatuline® Radiance en Algaktiv®, zijn de producten uiterst doeltreffend en worden ze optimaal door de (gevoelige) huid verdragen.

De nieuwe verzorgingsproducten beantwoorden aan de verwachtingen van de moderne jonge vrouw.
De verpakking is gemaakt uit duurzaam materiaal. De formules zijn vegan en bevatten geen solide microplas- tics, PEG-emulgatoren, siliconen, alcohol, klassieke conserveringsmiddelen, kleurstoffen, allergenen en minerale oliën. Dankzij de hooggedoseerde bestanddelen – uit grondstoffen van superieure kwaliteit – zijn de verzorgingsproducten uiterst doeltreffend en worden ze optimaal door de huid verdragen. Deze bestanddelen hydrateren de huid intens, verzorgen in alle zachtheid en de fijne textuur dringt snel in de huid. De verzorgingsproducten van Louis Widmer worden volgens farmaceutische productienormen in Zwitserland gemaakt en zijn alleen verkrijgbaar bij de erkende verkooppunten.

Zelf heb ik dit nu ruim 3 weken uitgeprobeerd. Vooral de good night cream is echt favoriet. Na het reinigen in de avond smeer ik het gezicht lekker dik in en in de ochtend is het super zacht. De mattifying cream is geniaal onder de make-up. Het blijft echt heel mooi zitten en de make-up trekt dan ook niet in de huid. Belangrijker nog is dat mijn huid er frisser uitziet. Na al die lange nachten (feestje hier, feestje daar en blokken voor al die toetsen) kon mijn huid wel wat tlc gebruiken! Ook vriendinnen die hier nog wel eens in mijn beauty stash komen snuffelen zijn enthousiast. Het is echt heel zacht, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. Het brandt ook niet in de huid, geen prikkelingen, gewoon lekker zacht en je voelt het niet op de huid liggen. Ik gebruikte al de zwangerschapscrème van Louis Widmer tegen striae bij het super snelle groeien, nu is dit ook een vast onderdeel geworden van mijn skincare routine!