De voordelen van bamboe kleding
Fashion

Waarom je bamboe in je kast moet hebben!

Deze dagen zijn het niet alleen panda’s die dol zijn op bamboe. De hele mode industrie is obsessed met dit geweldige materiaal. 

Al eeuwen gebruiken ze in Azië bamboe omdat het zo sterk is, voor hutten tot boten. Niemand had ooit gedacht er kleding van te maken tot er een nieuw systeem was ontwikkeld. Een heel technisch verhaal die je zeker eens moet Googlen mocht je dat interessant vinden.  

Belangrijk is dat nu dat het kan er een hele nieuwe industrie is opgestaan. Lakens, kleding, ondergoed en zelfs tandenborstels worden nu van bamboe gemaakt. Het is betaalbaar, en makkelijk te maken. Daarbij heeft bamboe natuurlijk fantastische voordelen.

De voordelen van bamboe

Bamboe is echt ideaal voor ons pubers. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik spray me gek met deo en bodyspray. Bamboe kleding is antibacterieel en erg luchtdoorlatend. Dit betekend een beetje dat het niet zo snel gaat stinken als katoen, en dat het zacht is voor je huid. Met bamboe sokken heb je geen zweetvoeten!! Als je veel acne hebt, dan is bamboe dus ook beter voor je huid. 

Zacht als zijde

Het materiaal is zo zacht, je wilt je er echt in wikkelen en mee knuffelen als een teddybeer. Maar daar houd de vergelijking met zijde wel op. Het is veel minder duur, duurzamer en er worden geen rupsen voor doodgemaakt.  En echt het voelt zo lekker op je huid! Mijn zusje heeft pas een dekbedovertrek gekregen van bamboe materiaal, en je wilt haar bed echt niet uit. Overigens ook zachter voor de huid dan ander materiaal. Mocht je een satijnen kussensloop gebruiken voor je huid of haar, kun je ook bamboe gebruiken. Blijven je krullen lekker in model zonder te pluizen. En omdat het dus antibacterieel is, is dit echt fijn als je veel last van jeugdpuistjes hebt. Alle beetjes helpen toch!

Mocht je een gevoelige huid of eczeem hebben, dan is dit ook de stof die je wilt dragen. 

bamboe kleding

Bamboe is klimaatvriendelijk

Bamboe is 1 van de groenste materialen die je kunt gebruiken voor kleding. Veel meer dan katoen. Het heeft weinig water nodig en is 100% afbreekbaar. Het groeit net zo snel als onkruid, dus ook daar kan weinig fout gaan. Aangezien het van zichzelf een natuurlijke insectenbestrijder is, hoeft er ook geen gif gebruikt te worden. Het is een heel sterk materiaal dus je kunt het heel vaak wassen en het blijft gewoon goed. Het wordt alleen maar zachter maar blijft zijn kwaliteiten houden. 

Een aanrader voor eerlijke bamboe kleding is www.bamboobasics.com

Draag jij al bamboe kleding?

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *