Vrijwilligerswerk in het buitenland voor jongeren
Geldzaken - Reizen

Vrijwilligerswerk in het Buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland biedt jongeren vanaf 17 jaar een unieke kans om bij te dragen aan maatschappelijke doelen, nieuwe culturen te ontdekken en waardevolle levenservaring op te doen. In dit blog bekijken we enkele organisaties waar jullie terecht kunnen, het soort werk dat jullie kunnen verrichten, de gemiddelde kosten en zelfs de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in een klooster.

Organisaties voor Jongeren vanaf 17 jaar:

  1. Projects Abroad: Deze organisatie biedt een breed scala aan vrijwilligersmogelijkheden voor jongeren, variërend van onderwijsprojecten tot natuurbehoud. Projects Abroad zorgt voor begeleiding en veiligheid, waardoor het een populaire keuze is voor jonge avonturiers.
  2. AIESEC: Met afdelingen over de hele wereld is AIESEC een internationale organisatie die jongeren de kans geeft om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Ze richten zich op thema’s als duurzaamheid, onderwijs en gezondheid.
  3. IVHQ (International Volunteer HQ): IVHQ biedt betaalbare vrijwilligersprogramma’s in verschillende landen, waardoor het toegankelijk is voor jongeren met een beperkt budget. Ze hebben projecten variërend van sociale zorg tot bouwprojecten.

Soorten vrijwilligerswerk in het buitenland:

Jullie kunnen deelnemen aan diverse vrijwilligersprojecten, zoals:

  • Onderwijs: Assisteren in lokale scholen of educatieve programma’s.
  • Natuurbehoud: Werken aan milieuprojecten zoals herbebossing of bescherming van bedreigde diersoorten.
  • Gezondheidszorg: Helpen in lokale klinieken of gezondheidsvoorlichting geven.
Vrijwilligerswerk in het buitenland vanaf 17 jaar

Gemiddelde Kosten:

De kosten variëren per organisatie en bestemming, maar over het algemeen kun je rekenen op kosten voor programma’s, accommodatie, maaltijden en reisverzekering. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de €500 en €2000 per maand, afhankelijk van de locatie en het soort project.

Vrijwilligerswerk in een Klooster:

Voor jongeren die een unieke ervaring zoeken, is vrijwilligerswerk in een klooster een mogelijkheid. Sommige organisaties, zoals Workaway en HelpX, bieden kloosterprogramma’s waar jongeren betrokken kunnen raken bij spirituele activiteiten, meditatie en gemeenschapsdienst.


Vrijwilligerswerk in het buitenland is een onvergetelijke ervaring voor je. Met diverse organisaties, uiteenlopende projecten en de mogelijkheid om betrokken te raken bij kloosterleven, is er voor elk wat wils. Het is belangrijk om zorgvuldig te onderzoeken en te kiezen op basis van interesses, budget en doelstellingen.

lees ook: Mijn droom | High School in Amerika

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *