Van 12 tot 18 jaar

Tips voor de tienerhuid

Een tiener zijn … tja dat is niet altijd even leuk. Je hormonen spelen op en je kunt last krijgen van een ontzettende droge huid of juist een vette huid. Helaas krijg je ook last van onzuiverheden op je gezicht en hier zijn veel tieners onzeker over. Ten eerste wil ik zeggen Don’t worry! Als je om je heen kijkt zul je zien dat veel van je leeftijdgenoten hier ook last van hebben.

6 tips voor een gezonde huid:

Ik heb hierbij een aantal tips die mij enorm hebben geholpen en mijn huid zichtbaar hebben verbeterd:

Tip 1 : Drink veel water. Je zal wel denken die tip heb ik al zo vaak gehoord! Maar de reden dat je die tip zo vaak hoort is omdat het echt werkt!

Tip 2: Niet aanzitten! Er zitten heel veel bacteriën aan je handen en als je aan je puistjes gaat zitten word dit alleen maar erger!

Tip 3: Reinig je huid goed.  Het beste is om je huid s’ochtends en s’avonds voor het slapen gaat goed te reinigen. Op de foto gebruikt Keira de houtskool reiniging van Bioré. Die is wel vrij heftig, dus geen aanrader bij een gevoelige huid. Hij doet wel goed zijn werk trouwens!

Tip 4 : Geen foundation! ik snap het wel.. je bent helemaal klaar met je jeugdpuistjes en onzuiverheden en brengt een laag foundation aan. Maar… Door de foundation kan de huid niet ademen en raken de poriën verstopt!

Tip 5: Gebruik niet teveel reinigingsproducten door elkaar. Het beste is om alles van een merk te hebben!

Tip 6: Geduld! Geduld is een schone zaak en het kan een aantal weken duren tot je eindelijk resultaat ziet. Tot die tijd geniet van het tiener zijn en maak je zeker er niet te druk om! Stress is ook niet goed voor de huid!

Extra tip voor de tienerhuid

Op de foto heeft Keira ook een lipbalm in haar handen. Je lippen goed verzorgen zorgt weer dat je minder last krijgt van pukkels om je mond, en het staat net even wat verzorgder. Een lipscrub is dan ook wel fijn. Deze is van de Kruidvat. De spuitbus is een droogshampoo van Batiste, en die is super als je niet elke dag je haar wilt wassen. Je hoofdhuid en haar blijft zo fris, en dat scheelt weer met verstopte klieren op je hoofd eventueel, of langs je haargrens.

 

Met deze tips hoop ik jullie zo goed mogelijk te helpen en mee te geven dat je niet onzeker hoeft te zijn! 

Liefs Aniek

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *