Misschien herken je het wel? Je wilt van de zomer allerlei leuke dingen ondernemen met je vrienden en misschien zelfs wel op vakantie gaan. Helaas komt hier natuurlijk ook geld bij kijken en zal je misschien nog niet heel veel verdienen. Ook mag je als je onder de 16 jaar bent nog niet overal werken en zeker niet te veel uren maken. Er zijn naast je bijbaan zeker nog genoeg andere leuke dingen om te doen, waardoor je wat extra geld kan bij verdienen. Vooral in de zomer zal je wat extra tijd over hebben, waardoor niks lekkerder is om een wat vollere rekening te hebben toch? Natuurlijk is het ook slim om niet gelijk alles uit te geven en misschien al te sparen voor later. 

 

Zomerbaan

 

In de zomer komen er allerlei vacatures vrij, die alleen naar mensen opzoek zijn die ze nodig hebben voor een tijdelijk dienstverband. Dit betekent dus dat je alleen maar in de zomer hoeft te werken en na het seizoen weer klaar bent hier. Veel van je vrienden zullen misschien al een zomerbaantje hebben. Denk aan afwassen, in de bediening of bijvoorbeeld animatiewerk. Er is genoeg keuze en zo is er voor iedereen wel wat leuks te vinden. Het voordeel aan je zomerbaan is dat je na de zomervakantie gewoon weer kan focussen op school en leuke dingen kan doen met je eigen verdiende geld.

Tip! Vind een baan in Nederland bij Jobsora

 

Oppaswerk 

 

Vooral onder meiden is oppaswerk super populair. Mocht je helemaal gek zijn op kinderen en vind je het superleuk om nog te knutselen of verhaaltjes voor te lezen? Dan is oppassen zeker wat voor jou. Kijk bijvoorbeeld even op internet of er nog werk hierin is gevraagd. Er zijn genoeg sites waar je een account kan aanmaken en kan kijken wie er nog opzoek is naar een geschikte oppas in jouw buurt. Oppaswerk is vaak wel een paar uurtjes per dag, maar je zult zien dat het wel gelijk veel beter verdient dan het minimumloon. Je kan namelijk zelf bepalen hoe hoog uurtarief je wilt.

 

Krantenwijk

 

Een krantenwijk is ook heel populair onder jongeren. Je komt zo niet alleen lekker veel buiten, maar je beweegt ook nog eens goed. Dat is natuurlijk nooit verkeerd! Daarnaast betaalt een krantenwijk erg goed en ligt net als oppaswerk een stuk boven het minimumloon. Wel is het enige nadeel van een krantenwijk dat je ondanks het weerbericht altijd moet werken. Zo kun je ook in de pletsende regen te komen staan. Wel kan je natuurlijk je eigen tijden bepalen en hoe sneller je werkt, hoe eerder je weer wat leuks kan doen. 

 

Huishoudelijk werk

 

Wil je liever wat doen in je huishoudelijke kring? Vraag dan of je karweitjes mag doen voor een klein bedrag. Denk aan schoonmaken, de auto wassen of het gras te maaien. Loop ook eens een rondje langs de buren en wie weet houdt je er wel een vaste baan aan over. 

 

 

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl