Op kamers

5 praktische en gezellige tips als je op kamers gaat

Ga je na de zomervakantie op kamers wonen? Dat is natuurlijk heel erg spannend! Misschien woon je al op kamers, maar ontbreekt het nog aan wat gezelligheid? Met deze 5 praktische en gezellige tips richt je jouw kamer leuk in!

1. Wanddecoratie

Kale muren zijn zo ongezellig. Ook al heb je ze voorzien van een leuk kleurtje, toch is een kale muur geen gezicht. Hang een tof schilderij of een leuke canvas op die je bijvoorbeeld zelf maakt bij bestecanvas.nl. Je kunt het geheel naar de kleuren en/of het thema van jouw kamer aanpassen. Je zult zien dat het meteen een fijn sfeertje geeft!

Op de plaatjes kun je zien wat ik heb besteld (uiteraard door de bewerking van de foto’s kunnen de kleuren afwijken)! Ik heb een grote poster van ons gezin, een vintage foto op canvas (van een trip naar Barcelona) in hout, en een leuke tas met het logo van het bedrijf waar ik werk. Het is allemaal van goede kwaliteit en ik had het heel snel. Overigens ook erg leuk als je met meerdere mensen in een huis woont om een groepsfoto als poster op te hangen! Of koffiemokken met ieder zijn eigen foto.. Kan niemand zich meer vergissen.

2. Vloerkleedje

Warmte in je kamer creeer je met een vloerkleedje. Kamers zijn vaak niet al te groot en je wilt natuurlijk ook nog wat van de vloer zien, dus kies een wat kleiner exemplaar. Ga voor een gezellig stofje of een leuk motiefje. Het fleurt je kamer meteen op.

3. Planten

Planten geven gezelligheid in huis en dus ook aan een kamer. Wanneer je niet al te veel plek hebt kun je gaan voor planten in leuke potjes op de vensterbank. Bij iets meer plek koop je een mooie grotere plant. Het voordeel van groen in je kamer is dat het goed is voor de zuurstof binnen en bewezen is dat mensen gelukkig worden van planten. Win-win dus!

4. Fotos van dierbaren

Wanneer je op kamers zit op een paar uur afstand van jouw ouders, familie en/of vrienden is het heel fijn om ze toch bij je te hebben in de vorm van fotos. Een foto op aluminium is bijvoorbeeld heel tof en lekker modern. Ook dit kun je geheel naar wens maken en misschien is het wel tof om een collage te maken van al jouw dierbaren. Zo heb je ze toch altijd om je heen, ook al zit je op kamers.

Ook leuk zijn bijvoorbeeld foto’s of een logo van de studentenvereniging op een beker, een tas of je beachtowel.

5. Kaarsen

Tot slot, kaarsen maken elke ruimte gezellig. Hoe groot of klein de ruimte ook is, met kaarsen maak je het knus. Die avonden zijn dus extra gezellig wanneer je een paar fijne kaarsjes brand. Let wel op voor brandgevaar en zorg ervoor dat niets in de vlammen kan komen! Varieer hier met dinarkaarsen (deze zijn echt heel leuk in verschillende kandelaars) en theelichtjes. Laat die gezellige avondjes maar komen!

Meer tips voor als je op jezelf gaat vind je hier: 5 tips wanneer je op kamers gaat wonen en Dit moet je weten als je op kamers gaat!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *