6 tips voor een gezonde tienerhuid

Een tiener zijn … tja dat is niet altijd even leuk. Je hormonen spelen op en je kunt last krijgen van een ontzettende droge huid of juist een vette huid. Helaas krijg je ook last van onzuiverheden op je gezicht en hier zijn veel tieners onzeker over. Ten eerste wil ik zeggen Don’t worry! Als je om je heen kijkt zul je zien dat veel van je leeftijdgenoten hier ook last van hebben.

6 tips voor een gezonde huid:

Ik heb hierbij een aantal tips voor de tienerhuid die mij enorm hebben geholpen en mijn huid zichtbaar hebben verbeterd:

Tip 1 : Drink veel water. Je zal wel denken die tip heb ik al zo vaak gehoord! Maar de reden dat je die tip zo vaak hoort is omdat het echt werkt!

Tip 2: Niet aanzitten! Er zitten heel veel bacteriën aan je handen en als je aan je puistjes gaat zitten word dit alleen maar erger!

Tip 3: Reinig je huid goed.  Het beste is om je huid s’ochtends en s’avonds voor het slapen gaat goed te reinigen.

Tip 4 : Geen foundation! ik snap het wel.. je bent helemaal klaar met je jeugdpuistjes en onzuiverheden en brengt een laag foundation aan. Maar… Door de foundation kan de huid niet ademen en raken de poriën verstopt!

Tip 5: Je hoeft echt niet alleen dure merken te gebruiken. Ik gebruik zelf vaak gewoon een ouderwetse blauwe pot NIVEA als ik een uitbraak heb. Verder vind ik het lekker van alles uit te proberen. Ik shop dan ook regelmatig bij Klingel.nl want die hebben veel Duitse producten. Die zijn vaak heel goed en voordelig.

Tip 6: Geduld! Geduld is een schone zaak en het kan een aantal weken duren tot je eindelijk resultaat ziet. Tot die tijd geniet van het tiener zijn en maak je zeker er niet te druk om! Stress is ook niet goed voor de huid!

Lees ook: Help! Ik heb jeugdpuistjes | Mijn beautyroutine

Met deze tips hoop ik jullie zo goed mogelijk te helpen en mee te geven dat je niet onzeker hoeft te zijn! 

Een gezonde tienerhuid krijg je met deze tips
Een gezonde tienerhuid krijg je met deze tips

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl