thuis studeren

Sommige vinden het fantastisch, andere vinden het een hel. We kunnen het niet ontkennen; het is vaak moeilijk om je te concentreren tijdens het thuis studeren. Daarom hebben we hieronder onze tips om beter thuis te studeren op een rijtje gezet.

Kleding

Bij het thuis studeren is het prettig om comfortabele kleding te dragen; denk maar aan trainingspakken, baggy broeken. Kortom; zachte stoffen. Het is wel belangrijk dat je niet overdrijft; een pyjama is namelijk geen goed idee omdat je brein deze kleding associeert met slapen. En studeren terwijl je slaapt dat gaat helaas niet!

Ik heb de volgende outfits gehaald die lekker comfy zitten, waar je goed in kunt bewegen en eventueel de straat mee op kunt voor je dagelijkse rondje lopen want meer heb je niet te doen.

Ik ben zo een fan van deze trui met rok! Ideaal voor naar mijn stage met dit weer. Het zit ook nog eens heerlijk als je gewoon lekker thuis werkt.

Een super comfortabele lounge set met een ultra baggy broek. Dit setje kun je ook delen met je vriendje!

Ik leef in joggers, en deze hebben ook nog eens zakken volgens de laatste catwalk mode. Who knew dat je met je trainingsbroekje fasionable kon zijn! Het geruite vest draag ik lekker thuis, maar ook de deur uit op een mom jeans, of een rokje. Hij past werkelijk overal bij en ik heb nog een kleur besteld.

Voorbereiding maken

Om toch nog die dagstructuur van voor Corona te behouden kan je bijvoorbeeld een planning maken, hierop kan je schrijven wanneer je een pauze houdt en wat je gedaan wilt krijgen. Als je dan klaar bent met wat je wilde doen geeft dat een voldoening. Probeer je pauzes elke dag op hetzelfde uur te houden, zo creëer je een soort ritme. Dit geldt trouwens ook voor je slaap; probeer elke dag om hetzelfde uur te gaan slapen en om hetzelfde uur op te staan. 

Beloon jezelf

Ben je klaar met iets dat je af wilde hebben? Dan kan je jezelf belonen met wat jij graag wilt; netflixen, een bad nemen of gewoon iets eten. 

Houd contact met je vrienden 

Je vrienden zijn vaak de personen die hetzelfde meemaken als jij, alhoewel het redelijk asociale tijden zijn is het cruciaal om met hen af te spreken. Sociaal contact kan eenzaamheid tegengaan, en laat eenzaamheid nu net datgene zijn waarmee vele onder ons kampen in deze tijd.

 

Let op: nog steeds raken er mensen besmet met het Coronavirus, houd dus rekening met de maatregelen tijdens het afspreken met vrienden.

 

Doe aan sport

Sport is heel belangrijk voor je fysiek en je mentaliteit, nu we in deze tijd meer binnen zitten en allerlei sportactiviteiten niet doorgaan vinden vele de motivatie niet om te sporten. Toch is het belangrijk om te sporten het kan helpen bij je motivatie en je zal je waarschijnlijk ook beter voelen. Buiten sporten is het beste, zo adem je toch nog een beetje buitenlucht in, je hoeft ook niet zwaar te sporten een wandelingetje per dag is ook al goed.

 

Richt je studieomgeving in

Een eigen ruimte waar je kan studeren is heel belangrijk, hoewel het vaak thuis is, kan je zo toch het verschil tussen studeren en ontspanning maken. Het is dus belangrijk dat je een bureau (bijvoorbeeld in je slaapkamer) hebt en niet in de woonkamer studeert.

 

Doe ‘s avonds iets helemaal anders

Deze tip sluit een beetje aan bij de vorige, om het verschil te maken tussen studeren en ontspanning is het belangrijk dat je iets helemaal anders doet wanneer je klaar bent; denk maar aan sporten, gamen, Netflixen etc.

Heb jij nog leuke tips?

thuis studeren tips


Lees ook:

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl