Thrift store - groener winkelen

Tweedehands kleding hebben we allemaal wel een keer gehad. Kleding van je broer, je zus, de buurvrouw en je schaamde je er zo erg voor! Maar wat doen we nu? We gaan allemaal naar een thrift store. Ach, ga eerlijk zijn, het is oprecht heel leuk om een dure broek voor maar 20 euro in jouw maat te zien liggen.

Shoppen in een thrift store

Broeken vind ik altijd heel moeilijk om te vinden want ik heb lange benen en brede heupen. Dus als hij over me benen past gaat hij niet over mijn heupen heen. En ik heb altijd het gevoel bij Mom jeans bijvoorbeeld dat ik met de goedkoopste versie van de Dappermarkt loop in plaats van echt fashion.

Op dit moment is het heel erg in om tweedehands kleding te dragen. Bijvoorbeeld een croptop ,mom jeans en een grote jas. Die kun je in een thrift store gewoon beter vinden. Ik zocht echt al een tijdje een grote zwarte Adidas jas en bij de kiloshop op het Waterlooplein (Amsterdam) vond ik voor 7 euro zo’n jasje.

tweedehands winkelen

Het is altijd leuk om goedkoop te shoppen. Ik hou van veel uitgeven aan merk kleding en bij een thrift store heb je dat heel veel echt heel veel leuke dingen hebt voor goedkoop. Je moet misschien wel goed zoeken maar als je iets hebt gevonden ben je toch extra blij. Ik heb pas voor nog geen €10 een hele outfit bij elkaar gescoord! In thriftShops heb je altijd hele andere dingen zeg maar, niet zoals bij de Zara ofzo dat we allemaal hetzelfde topje dragen. Je kan hele leuke dingen vinden bij de Zara daar niet van, maar bij zo’n winkel is toch net iets anders dan de rest.

In 2019 was je raar als je tweedehands kleding droeg maar nu is het echt leuk zeg maar. Als je dat aan trekt en je kan nu ook veel meer je zelf zijn kwa kleding smaak. Er zijn echt heel veel voordelen aan thriftschoppen, maar vergeet ook de nadelen niet want als je niet goed kijkt en koopt, kunnen er zo maar vlekken en gaten in zitten. Goed opletten dus!

Let’s go refurbished!

Als je dan toch tweedehands bezig bent, wat dacht je van een iphone se 64gb refurbished? Van ons zakgeld of wat je bij de AH verdient is een een nieuwe iPhone nou eenmaal niet altijd weggelegd. En stel je laat hem vallen of hij wordt gejat? Refurbished betekent eigenlijk gewoon: een tweedehands telefoon die er nog goed uit ziet, en van binnen helemaal leeg en schoongemaakt is. Zo werkt het nog als nieuw. Dus dan hoef je niet meteen een nieuwe te halen, en heb je alsnog wel een iPhone. Ze zijn dus een stuk goedkoper en passen helemaal in de tweedehands trend van nu. Oh en wel zo milieuvriendelijk want dat zijn wij van de generatie Z!

Shoppen in een thrift store