mijn favoriete apps
Gen-Z

Heb ik een telefoon verslaving? Nee joh!

Ach, weet je? Een beetje telefoon verslaving hebben we allemaal wel. Uren scrollen van de 1 naar de andere app? Nachten lang op je telefoon zitten om een Snap te krijgen van die ene jongen ? Op TikTok huilen omdat je niet het lichaam van Addison Rae hebt? Een ander account aan maken om te kijken wat je crush doet?

We hebben allemaal dingen waarom wij op onze telefoon zitten de hele dag door. Met goede WiFi , een tweedehands telefoon en bijvoorbeeld een Sim Only abonnement, hoeft het ook helemaal niet al je zakgeld te kosten.

De ouders en hun geklaag over onze telefoon verslaving

“Keira waarom zit je de hele dag op je telefoon”, “Keira doe je telefoon weg”, “Keira wees is beleefd en doe je telefoon weg”, “wat is er zo leuk aan dat ding?”, “je bent zo verslaafd!”

Nou mama, wat er zo leuk aan is? Ik weet het ook niet! Ik moet mijn telefoon gewoon bij me hebben. Ik wil toch nog ff mijn snap kijken of die ene jongen heeft gereageerd. Op insta moest ik nog ff kijken welke vriendinnen hoeveel comments hebben achter gelaten, en op tiktok wilde ik toch nog dat dansje leren of grappige video’s kijken. Of die eet video’s!! Je wilt niet weten hoe vaak ik in de keuken sta dat probeer na te maken..

Eigenlijk zijn de apps niet eens zo leuk. Als ik eerlijk ben, soms als ik me niet zo goed voel wil ik het liefst als mijn apps verwijderen en mijn telefoon uit het raam gooien. Dan is het gewoon te veel. Maar dan krijg ik weer een hele leuke snap van en is mijn hele dag alweer gemaakt 🙂

De apps die iedere tiener moet hebben

De apps die ik het meest gebruik.

TikTok:
Op tiktok kan ik uren lang achter elkaar lopen scrollen en naar filmpjes kijken. Grappige filmpjes, rare filmpjes (maar dan ook echt raar raar), zielige filmpjes enzovoort. Het ligt ook echt aan mijn mood wat voor filmpjes ik kijk. .

Instagram:
Op Instagram zit ik minder op dan vroeger. Insta gebruik ik alleen om foto’s op te plaatsen maar dat doe ik nu zelf ook niet echt meer. De druk daar van het plaatsen en het vragen om comments en likes, en hoe mensen dan boos kunnen worden als je niet snel genoeg of genoeg hebt gereageerd is mij soms even te veel.

Snapchat:
De app waar ik standaard iedere ochtend middag avond op MOET kijken is Snapchat. Kijken hoe ik er uit zie (NEE MA, een spiegel is niet handiger), kijken wie heeft gereageerd op mijn privé verhaal, kijken of die leuke jongen al heeft gereageerd, en natuurlijk foto’s en filmpjes maken.

WhatsApp:
Whatsapp gebruik ik persoonlijk alleen voor mijn ouders of om te FaceTimen met iemand. Verder zit Whatsapp alleen voor de sier op mijn telefoon.

Magister:
Tja, over Magister kan ik niets zeggen hé, ik moet wel!

Twitter en Facebook heb ik ĂĽberhaupt niet eens haha.

Mijn telefoon!

Ik gebruik meestal Wifi, de verbinding op school en thuis is echt prima. Ook de Mac heeft zelfs nog buiten bereik. Verder heb ik gewoon een Sim only abonnement. Ik krijg echt geen nieuwe telefoon, dus heb geen duur abonnement nodig. Wel mag ik binnenkort de iPhone van mijn moeder, een tweedehands telefoon, maar boeien verder. Ik laat mijn telefoon nogal vaak vallen helaas, en waren mijn ouders er klaar mee.
Dus heb ik op het moment een Swapphone. Dat is een iPhone die je kunt huren en zolang je de sticker erop laat zitten kun je hem altijd terug sturen als er wat mee is. Je krijgt dan de volgende dag weer een nieuwe. In mijn geval dus een uitkomst. Alleen gaat hij dus deze week terug, en moet ik op een hele oude Sony van mijn moeder tot mijn verjaardag om te bewijzen dat ik haar iPhone echt goed zal behandelen. Beter ga ik sparen haha

Welke app gebruik jij het meest? Post anders even je snap hieronder, leuk om contact te hebben!

 

Heb ik een telefoon verslaving

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *