Mensen maken sinds mensenheugenis al muziek. Het is een vorm van kunst, expressie en het brengt mensen samen. Een wereld zonder muziek zou oorverdovend stil zijn. Maar hoe kies je de juiste speaker voor jouw favoriete muziek ?

Hoe muziek op je stemming werkt

Als je liefdesverdriet lekker mee janken op zielige liedjes, of als je boos bent extra harde hardcore opzetten. Een TikTok hoor je beter als je de speakers lekker hard hebt aan staan. Sta je niet zo half te mompelen omdat het geluid van je telefoon niet goed is. Iedereen weet dat huiswerk makkelijker te doen is met een beetje goede muziek. En met een speaker kun je de telefoon wat verder wegleggen zodat je niet zo snel afgeleid bent.

Muziek maakt je vrolijk, roept herinneringen op en helpt bij het verwerken van verlies. Het is onlosmakelijk verbonden met menselijke emoties.

Draadloze speakers

Vroeger liep men met complete boombox kasten op hun schouders terwijl de rapgeluiden van Run DMC en de schelle klanken van Prince de straten en pleinen vulden. Tegenwoordig bestaan er hele compacte versies van bluetooth speakers en draadloze speakers die door middel van WIFI en bluetooth de complete playlist uit je telefoon afspelen. Ze passen makkelijk in je jaszak of rugtas en zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Er bestaat een enorm assortiment van dit soort speakers, in verschillende prijsklassen, dus neem de tijd om rustig te zoeken voordat je er eentje aanschaft. Lees de reviews of ga ze eens testen in een elektronicazaak.

Dansen in de regen

Waarom klagen over regen terwijl je er ook in kan dansen ? Er is ook een waterbestendige draagbare speaker. Dus zet je speaker op vol volume en dirty dance de sterren van de hemel. Er zijn ook speakers verkrijgbaar met een mooi neonlicht dat reageert op de bass uit de speaker en speakers die eruit zien alsof het een oude antieke radio betreft. Voor ieder wat wils.

Hoe duur is zo een speaker dan?

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Van 10 tot 2000 euro en hoger zijn draadloze speakers in verschillende elektronicawinkels en online webshops verkrijgbaar. Vaak zitten er bij duurdere modellen meerdere opties op en zal de kwaliteit van het geluid misschien iets zuiverder zijn dan bij de goedkoopste modellen. Maar dat is voor elk persoon anders. Hoe dan ook, schaf er eentje aan en neem overal ter wereld jouw muziek box mee.

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl