Pokémon kaarten
Geldzaken

Deze Pokemon kaarten zijn het verzamelen waard

Misschien herinner je het je nog: Pokémon kaarten. Vroeger was iedereen er dol op en daarom was iedereen deze kaarten aan het verzamelen.

Over de jaren heen zijn de Pokémon kaarten steeds waardevoller geworden. Ben je een verzamelaar of wil je de Pokémon kaarten gaan verzamelen? Dan kan je hieronder een overzicht vinden van Pokémon kaarten die het verzamelen echt waard zijn. Zo kan je jouw collectie helemaal aanvullen.

 

Waarde bepalen

 

Het mooie aan Pokémon kaarten is dat het soms veel geld kan opleveren. De kaarten stijgen in de waarde als je het origineel hebt. Er bestaan allerlei generaties. Het is misschien logisch, maar de eerste generatie van Pokémon kaarten zijn altijd veel waard. Een andere generatie die veel waard kan zijn, is bijvoorbeeld de Base Set of Jungle. De staat van de kaart zegt ook veel over de waarde. Als de Pokémon kaart beschadigd is, zal het natuurlijk minder waard zijn dan een kaart die nog in perfecte staat is.

 

Verder bestaan er Pokémon kaarten die glimmen. Heb je glimmende kaarten? Dan is de kans groot dat deze meer waard zijn. Een andere manier om te bepalen wat de waarde kan zijn, is om op de Pokémon kaart een zeldzaamheidssymbool te vinden. Zo is een rondje een ‘standaard’ kaart en een sterretje wijst erop dat de kaart zeldzaam is.

Pokemon kaarten

 

De Pikachu kaarten

 

De bekendste Pokémon is waarschijnlijk Pikachu. Je herkent hem vast wel. Het is een geel beestje met rode wangetjes met een bliksemsticht staart. In 1998 kon je de speciale ‘Pikachu Illustrator’ kaart winnen. Helaas kon je de kaart alleen in Japan winnen waardoor de kans erg klein is dat je de kaart in Nederland tegenkomt.

 

Hiernaast had je de ‘Trophy Pikachu Trainer No. 1’ kaart. Vroeger vonden er kampioenschappen plaats waar je Pokémon kaarten kon winnen. Om die reden is deze kaart erg zeldzaam en moeilijk te krijgen. Niet getreurd, je kan altijd een normale Pikachu van de pokemon kaarten kopen. Er bestaat ook zoiets als een pokemon booster box waarin ongeveer tien losse Pokémon kaarten in zitten.

 

De Charizard 1st Edition kaart

 

Op dit moment is de ‘Charizard 1st Edition’ de meest waardevolle Pokémon kaart die je kan hebben. Dit is een kaart die holografisch is. De Pokémon kaart glimt dus. De schaduw naast de Pokémon ontbreekt op deze kaart waardoor het een zeer zeldzame kaart is. Er staat dus eigenlijk een fout op die ‘shadowless’ wordt genoemd. Heb je deze kaart die ook nog eens heel lang geleden is gemaakt? En is de kaart in hele goede staat? Dan heb je al helemaal geluk, want dan is de kaart nog veel meer waard.

 

Uiteindelijk is deze Pokémon kaart nog goed gedrukt, maar die zijn niet zoveel waard als die speciale editie van vroeger met het drukfoutje erop. Of het nou de zeldzame kaart is of niet, het blijft een leuke kaart om in je verzameling te hebben. Dus wellicht kan je deze Pokémon kaart nog ergens scoren.

 

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *