Met de paasdagen in het vooruitzicht is het leuk om zelf aan het bakken te slaan. Nog geen keukenprins(es)? Geen probleem! Met deze 8 makkelijke paasrecepten zet jij binnen no time de tafel vol met heerlijke hapjes en gerechten. Per gerecht heb je namelijk maximaal 20 minuten nodig om ze te bereiden. En omdat we weten dat je ook geen zin hebt in een berg afwas, heb je slechts één pan nodig per gerecht.
1. Snelle snack: filorolletjes
Het is natuurlijk leuk om heel veel hapjes op tafel te zetten. Maar als je elk hapje per stuk moet maken, ben je heel lang bezig. Daarom zijn deze filorolletjes met spinazie en feta zo fijn. Je maakt ze door een vijf vellen filodeeg in te smeren met wat boter, 150 gram spinazie en 150 gram feta. Vervolgens rol je ze op, snijd je ze in stukjes, en doe je ze in 15 minuten in de oven op 200 graden. Omdat er diepvriesspinazie in zit, zijn ze niet zo duur om te maken.
Benodigdheden: oven
2. Knapperige pulled chicken bites
Met deze pulled chicken bites sta jij gelijk bekend als een échte chef. Deze hapjes zien er echt heel lekker uit, en dat zijn ze ook! Het ziet eruit alsof het veel werk is, maar dat valt heel erg mee. Terwijl je tortillabakjes in de oven zitten, kook je de kip en kun je de saus en maïs al mengen. Daarna hoef je de bakjes alleen nog maar te vullen. Supersimpel!
Benodigdheden: 1 kookpan, oven, muffinvorm
3. Omeletrolletjes met gerookte zalm
Omeletrolletjes met gerookte zalm, dat klinkt toch super? Oké, je moet wel een beetje een nette omelet kunnen bakken. Het geheim daarvoor? Bak gewoon rustig op middelhoog vuur. Smeer daarna een mengsel van 4 eetlepels zure room, 1 handje dille en wat peper en zout over je omelet. Verdeel er wat zalm over, rol op, en je bent al klaar!
Benodigdheden: 1 pan
4. Makkelijke chocoladetaart
Taart! Bij elke feestelijke gelegenheid hoort taart. En hoe maak je jezelf en je gasten nog blijer dan met een pure chocolade-roomtaart? Met een chocoladetaart die je in 20 minuten klaarmaakt. Even de bodem mengen en in de vorm doen. Dan de vulling mengen in de vorm doen. Nog even laten opstijven in de koelkast en smikkelen maar! Tip: maak deze de dag van tevoren zodat hij lang kan opstijven. Te laat begonnen? Dan kun je hem ook even in de diepvries zetten.
Benodigdheden: springvorm, keukenmachine, schaaltje + pan voor chocola smelten.
5. De klassieker: gevulde eieren
Maken jouw ouders ook altijd gevulde eieren bij verjaardagen? Je geeft aan gevulde eieren makkelijk je eigen twist. Niet moeilijk, wel lekker. Gevulde eieren maak je zo: kook eieren en halveer ze. De dooier doe je in een aparte kom. Doe daar mayonaise bij en roer met een vork het tot het glad is. Breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg kruiden of je eigen extra’s toe, zoals kerrie, stukjes augurk, bacon of avocado. Lepel of spuit de vulling nu in de halve eieren, en klaar!
Benodigdheden: spuitzak, keukenmachine.
6. Komkommerschuitjes met pittige tonijnsalade
Ook weer zo’n paasrecept waar je met weinig werk heel veel kleine hapjes klaarmaakt. Deze frisse komkommerschuitjes zijn enorm simpel en zijn een lekkere frisse snack die goed matcht bij bijvoorbeeld de filorolletjes van tip 1. Meng in een kommetje 1 blikje tonijn, 2 eetlepels mayo, en 1 theelepel sambal. Halveer een komkommer, schraap hem uit met een lepel, doe de vulling erop, en klaar!
Benodigdheden: kommetje
7. Paasflip recept
10 minuutjes over? Dan zet je nog even een paasflip in elkaar. Omdat alles in dit recept kant en klaar verkocht wordt, is het alleen een kwestie van glaasjes vullen. Kruimel wat biscuitjes in een glas, schep daar 2 eetlepels griekse yoghurt overheen en bedek de yoghurt met een laag vlaflip en vervolgens een laagje fruit, zoals druiven en aardbeien. Herhaal dit tot je glaasje vol zit. Eindig met wat fruit bovenop. Deze glaasjes staan superleuk tussen alle paashapjes, dus ik zeg: doen!
Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook eens de paasbrunch recepten van Coop