Compacte, duurzame vierwieler slaat brug tussen scooter en auto: Opel Rocks-e!

Opel Rocks-e markeert nieuw tijdperk van duurzame stadsmobiliteit
Elektrische tweezitter slaat brug tussen scooter en personenauto
Te rijden door bestuurders vanaf 16 jaar
Batterij in 3,5 uur opgeladen, 75 kilometer actieradius, topsnelheid 45 km/u
Compact formaat, eigenzinnig design en praktische cabine
Nederland na Duitsland tweede markt voor Opel Rocks-e in Europa
Prijs onder 10.000 euro, leveringen starten in tweede kwartaal

Opel opent met de nieuwe Rocks-e een nieuw hoofdstuk op het gebied van duurzame, stedelijke mobiliteit. De volledig elektrische, compacte vierwieler met twee zitplaatsen, uitzonderlijke wendbaarheid en een praktische cabine is het antwoord op de toenemende behoefte aan individuele, duurzame mobiliteit in grote steden. Dankzij een aantrekkelijke aanschafprijs onder de 10.000 euro, lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen en geschiktheid voor bestuurders vanaf 16 jaar slaat de Opel Rocks-e een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt. Definitieve prijzen en officieel showroomdebuut worden in een later stadium bekend gemaakt.

 

De Opel Rocks-e is het nieuwe instapmodel van Opel.

Ondanks dat de Nederlandse prijzen van dit unieke elektrische voertuig nog niet bekend zijn, wordt hij aanzienlijk voordeliger dan een traditionele A-segmentauto, waardoor hij bereikbaar zal zijn voor vele doelgroepen. Bovendien zijn de gebruikskosten van de Opel Rocks-e vergelijkbaar met openbaar vervoerstarieven en mag het model bestuurd worden door iedereen vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs-B. Met de beste laadinfrastructuur van Europa en de vele stedelijke gebieden biedt Nederland een perfect klimaat om van de Opel Rocks-e een succes te maken.

Compact, elektrisch en uitzonderlijk wendbaar


Met een lengte van slechts 2,41 meter, een breedte van 1,39 meter (exclusief buitenspiegels) en een draaicirkel van slechts 7,2 meter laat de Opel Rocks-e zich uitzonderlijk makkelijk manoeuvreren door krappe straatjes en is geen enkel parkeervak te klein. Met ruim 63 liter bagageruimte bij de voetenruimte aan de passagierszijde is de Rocks-e ook geschikt om spullen te vervoeren. Er zijn ook bagagevakken achter de stoelen die voldoende ruimte bieden aan bijvoorbeeld een sporttas of boodschappen. Tevens is het in- en uitstappen in elke situatie eenvoudig dankzij de in tegengestelde richtingopendraaiende portieren. En dankzij de gesloten passagiersruimte zijn inzittenden beschermd tegen de elementen en is de Opel Rocks-e 365 dagen per jaar in alle weersomstandigheden inzetbaar.

Snel opladen en 75 km actieradius

De elektromotor van de Opel Rocks-e produceert een continuvermogen van 6 kW (8 pk) en een piekvermogen van 9 kW (12 pk) tijdens accelereren. De topsnelheid bedraagt 45 km/u, in lijn met de EU-regelgeving voor lichte vierwielers. De 5,5 kWh-batterij is in ongeveer 3,5 uur volledig op te laden via een 220V huishoudelijk stopcontact (1,8 kW laadsnelheid) en biedt voldoende capaciteit voor een actieradius tot 75 kilometer (WLTP*).De handige, bijbehorende laadkabel van drie meter zit permanent in het voertuig en kan, indien nodig, uit het passagiersportier worden getrokken als het stopcontact zich niet direct naast het voertuig bevindt. Voor optimaal gebruiksgemak levert Opel een optionele adapter om te kunnen laden bij een openbaar laadpunt.

 

Opel Rocks-e

Drie eigenzinnige varianten

De Opel Rocks-e wordt gekenmerkt door een eigenzinnig, robuust en uniek design. Typisch voor de Rocks-e is de tweekleurige look van de voor- en achterzijde in combinatie met het nieuwe Opel Vizor familiegezicht. LED-koplampen, LED-knipperlichten én een panoramisch dak zijn standaard op alle varianten. De uitvoeringen Klub en Tekno zijn nog opvallender. Deze versies zijn voorzien van ‘x-Stylewielkappen en stoere, zwarte strepen op de portieren. Andere blikvangers zijn de grijze carrosserie van de Rocks-e Klub en de gele skidplates van de Rocks-e Tekno. De kleurenschema’s worden voortgezet in het interieur, met opbergnetten en haken voor boodschappentassen in dezelfde kleuren, evenals grijze of gele inzetstukken rond het instrumentarium en de middenconsole. Zelfs de naden van de vloermatten hebben dezelfde karakteristieke kleur.

De cockpit is overzichtelijk en gericht op de essentie. De rijsnelheid, rijmodus (Drive, Neutral, Reverse), status van de batterij en actieradius worden duidelijk weergegeven opeen beeldscherm. Met een smartphonehouder op de middenconsole en connectiviteitsmogelijkheden zijn de Rocks-e Klub en Rocks-e Tekno voorbereid op infotainment.

Opel Rocks-e

* Voorlopige actieradius bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (R (EC) Nr.715/2007, R (EU) Nr. 2017/1151). De werkelijke actieradius kan variëren onder dagelijkse omstandigheden en is afhankelijk van diverse factoren, met name van de persoonlijke rijstijl, routekenmerken, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airconditioning en thermische voorconditionering.

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl