zomerwerk in Europa

Ben je op zoek naar zomerwerk in Europa? Er zijn vele mogelijkheden, vanaf 16 jaar, die je makkelijk vanuit Nederland kan aanvragen. Hier zijn enkele voorbeelden van zomerwerk in Europa.

Zomerwerk in Europa

Hoe leuk om een hele zomer lekker naar het buitenland te gaan? Werken in de zon, nieuwe vrienden maken, en toch betaald krijgen. Het kan vaak al vanaf 16 jaar!

1. Werken op een camping in Frankrijk:

Op campings zijn er vaak verschillende taken beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het onderhouden van het zwembad, werken in de bar of het organiseren van activiteiten voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld kijken op de website van Eurocamp: https://www.eurocampjobs.com/nl-nl/ Het animatieteam is ook een leuke vorm van zomerwerk in Europa!

2. Callcenter-werk in Portugal:

Als je goed bent in communiceren met mensen, kun je ook solliciteren voor klantenservice- of verkoopwerk in Portugal. Denk bijvoorbeeld aan Teleperformance, waar ze vaak op zoek zijn naar Nederlandstalige medewerkers: https://jobs.teleperformance.pt/

3. Werken op het platteland in Engeland:

Veel boerderijen en landhuizen hebben extra hulp nodig tijdens de zomermaanden. Je kunt bijvoorbeeld fruit plukken, boerderijdieren verzorgen of meehelpen met het organiseren van evenementen op het platteland. Op de website van Pick For Britain vind je meer informatie en vacatures: https://pickforbritain.org.uk/

Houd er rekening mee dat reis- en verblijfskosten vaak niet worden vergoed, dus zorg ervoor dat je deze kosten in je budget meeneemt als je besluit om te solliciteren voor een zomerbaan in Europa. Veel succes met solliciteren! 

4. Werken in horeca op Ibiza:

Als je van een feestje houdt en graag wilt werken in de horeca, dan is werken in een bar, nachtclub of restaurant op Ibiza misschien iets voor jou. Er zijn verschillende websites waarop je kunt kijken voor zomerbaantjes op het eiland, zoals deze:

https://www.ibizajobs.nl/

Ga nu vast op zoek naar zomerwerk in Europa

5. Kinderanimatie op een vakantiepark in Nederland:

Veel vakantieparken in Nederland hebben een animatieteam dat kinderen vermaakt tijdens hun verblijf op het park. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren als animator, sportinstructeur of theatermaker. Zoek bijvoorbeeld eens op de websites van Roompot of Landal GreenParks.

6. Werken in de toeristenindustrie in Griekenland:

Op veel plekken in Griekenland zijn in de zomer veel toeristen aanwezig die activiteiten en excursies willen ondernemen. Daarom zijn er vaak veel banen beschikbaar in de toeristenindustrie, zoals werk als reisleider, gids, hostess of watersportinstructeur. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Sunweb: https://www.sunweb.nl/over-sunweb/werk/vakantiebaan-griekenland

7. Werken op het platteland in Spanje:

Er zijn verschillende banen beschikbaar op het platteland in Spanje, zoals fruitplukken, werken op boerderijen of in de tuinbouw. Sommige bedrijven bieden accommodatie en maaltijden aan voor hun medewerkers. Hier kun je een lijst vinden van bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers: https://www.fruitplukkers.nl/vacatures-spanje/

8. Werken op een camping in Nederland:

Er zijn verschillende campings in Nederland die op zoek zijn naar medewerkers voor het zomerseizoen. Je kunt werken als receptionist, animatiemedewerker, schoonmaker of in de horeca. Sommige campings bieden ook accommodatie aan voor hun medewerkers. Hier zijn enkele campings waar je kunt solliciteren:

– RCN Vakantieparken: https://www.rcn.nl/nl/werken-bij-rcn/vacatures

– Eurocamp: https://www.eurocampjobs.com/nl/

– Roompot Vakanties: https://www.roompot.nl/werken-bij-roompot/vacatures/

9. Zomerwerk op Malta:

Malta is een populaire bestemming voor zomervakanties en er zijn verschillende banen beschikbaar voor Nederlandstalige studenten. Je kunt werken in de horeca, toerisme of als animatiemedewerker. Sommige bedrijven bieden accommodatie aan voor hun medewerkers. Hier zijn enkele websites waar je kunt zoeken naar zomerbanen op Malta:

– Malta Student Jobs: https://www.maltastudentjobs.com/

– Learn4Good: https://www.learn4good.com/jobs/language/dutch/list/country/malta/

10. Zomerbanen in Italië:

Italië is een prachtig land met veel toeristische attracties en er zijn verschillende banen beschikbaar voor Nederlandstalige studenten. Je kunt werken in de toerismebranche, horeca of als animatiemedewerker. Sommige bedrijven bieden accommodatie aan voor hun medewerkers. Hier zijn enkele websites waar je kunt zoeken naar zomerbanen in Italië:

– Jobrapido: https://nl.jobrapido.com/Zomerbaan-Italië-jobs

– Indeed: https://www.indeed.it/offerte-lavoro?q=estate&

Zomerwerk in Europa kan erg leuk zijn, maar zomerwerk in Europa is ook nog steeds werk. Het is geen vakantie. Maar op zeker een hele leuke manier om je zomer door te brengen!

lees ook:

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl