Reizen

Ik ga op reis en ik neem mee…

Deze zomer voor het eerst op vakantie zonder ouders? Leuk! Wij hebben speciaal voor jou op een rijtje gezet wat je zeker niet moet vergeten mee te nemen. Of je nou op jongerenvakantie gaat naar Lloret de Mar, gaat kamperen in de Ardennen, een fietsvakantie houdt in ons eigen kikkerlandje of Renesse onveilig maakt. Deze dingen mogen niet missen in jouw tas.

Praktische spullen

Naast al je té leuke outfits is het ook belangrijk om essentiële spullen mee te nemen. Denk eens na: je bent op vakantie, je hebt je eigen koffer gepakt en toch zijn er spullen die je moeder wel meeneemt en jij niet. Op je vakantiebestemming aangekomen, ga je toch maar even langs je moeder voor zonnebrandcrème. Naast zonnebrandcrème zijn er genoeg andere dingen waar je aan moet denken. Allereerst je portemonnee en je ID of paspoort. Ja, dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn mensen die dit alsnog vergeten. Aftersun, shampoo, tandpasta, paracetamols, zakdoekjes, nagelschaartje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk hoef je niet je hele hebben en houden mee te nemen, want je wil ook niet dat je koffer niet meer dicht kan. Bedenk voor jezelf wat je op vakantie gebruikt. Mocht je echt iets zijn vergeten, kun je het altijd nog op je vakantiebestemming kopen. Echter is het voor jezelf en je portemonnee fijner als je deze spullen gewoon bij je hebt.

Vermaak

Er zal geheid een moment komen dat je even niks te doen hebt. Of dit nou in het vliegtuig, in de auto, op de camping of op het strand is, zorg ervoor dat je voor deze momenten spelletjes bij je hebt. Grote spellen zoals Party&Co, Monopoly en Ticket to Ride neem je niet zo snel mee. Ze nemen veel ruimte in beslag en het is gewoon niet praktisch. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden. Wat dacht je van Qwix, Yathzee, Clever of oud en vertrouwd een setje speelkaarten? Om ze niet kwijt te raken kun je de speelkaarten bedrukken met je eigen naam. Wist je dat je het spel 30 Seconds of ‘Wie ben ik?’ op je telefoon kan downloaden? Geen extra ruimte, maar wel extra veel plezier.

Een stevige tas

Of je nou een koffer of een reistas meeneemt, zorg ervoor dat je voor vertrek controleert of het allemaal nog stevig genoeg is en goed dicht kan. Je wilt niet dat je koffer op het vliegveld ineens openspringt of het hengsel van je tas zomaar loslaat. Reistassen en koffers zijn nou eenmaal niet de mooiste accessoires en wanneer je een mooie hebt gevonden, zit er een prijskaartje aan waar je ook een nieuwe iPad van kan kopen. Maar dit kan allemaal veel goedkoper. Zoek basic tassen uit en laat de tassen bedrukken met een leuke print, je eigen naam of een korte tekst. Naast het feit dat je voordeliger uit bent, val je ook nog eens op en zal niemand precies dezelfde tas als jij hebben.

Tip! Mijn grote vakantie verslag | Frankrijk en meer!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *