Yes, eindelijk mag ik op kamers!

Eindelijk je kunt op kamers! Voor de 1 betekent dit dat je naar de andere kant van het land kunt verhuizen om dichter bij school te zijn, de ander gaat op begeleid wonen. In mijn geval heb ik een eigen ingang gekregen waar alleen ik de sleutel van heb. Het is thuis, maar toch ook een klein beetje op mezelf. Het voelt wel alsof ik op kamers ben nu.

Ik wilde zo graag op kamers!

Maar zoals jij vast wel weet is er gewoon niets te krijgen. Alles is vol en duur, en helemaal nu met deze pandemie wil niemand eigenlijk nog een vreemde in huis. Om dan toch te oefenen mocht ik de benedenruimte “huren”. Waar wij wonen zijn veel studentenhuizen, en daar kregen we het idee van. De beneden ruimte kun je op slot doen, en zo heb je toch net wat extra privacy. Ik hoef niet langs iemand te lopen eerst zeg maar. Het scheelt mij in de kosten van een kamer te huren bij iemand, maar ik “betaal” wel mijn ouders. Zij leggen dat geld vervolgens weg voor als ik straks wel ergens anders ga wonen.

De inrichting!

Samen met mijn vader hebben we het beneden een beetje verbouwd. Als eerste heeft mijn moeder de wasmachine en de droger beneden in de garage gezet. Volgens haar als ik niet meer “thuis” woon, mag ik ook zelf mijn was doen. De douche en toilet gebruik ik nog wel van hun. Daarentegen heb ik wel een mini keukentje.

Een eigen keuken vond ik wel heel belangrijk. Zo kan ik lekker wat dingetjes zelf koken, en hoef ik niet perse elke dag bij mijn ouders aan te schuiven. Ik ben aan het leren voor kok, en vind het leuk zo te experimenteren. Maar witgoed is best wel duur vaak, en waar moet je beginnen? Als je op een klein budget zit, is het handig om te shoppen in de budgetweek van de maand (week 4). Maar ook zeker als je kunt vergelijken in witgoed met een partner die daar verstand van heeft, zodat je de beste aanbieding hebt.

Op Knibble kun je witgoed vergelijken, zonder langs al die ingewikkelde termen te moeten. Ik weet wat ik wil, maar ik snap niks van alles en waar ik eigenlijk zou moeten zoeken. Knibble helpt daar dus mee. Zo had ik dus binnen no time een goedkope magnetron/oven combinatie, en een mini koelkastje. Zij zijn ook de eerste witgoed vergelijker die tweede kans producten aan bied. Mijn ouders vonden mij helemaal verstandig en wijs, maar ik kan je dus echt Knibble aanraden om dit soort dingen uit te zoeken.
Yes, eindelijk mag ik op kamers!

Hoe zou ik mijn favoriete kamer willen zien

1. Een 2 persoonsbed omdat dat mij heel fijn lijkt en is leuk voor Netflix en chill.
2. Een TV. Helemaal onmisbaar als je in je 1tje ergens een kamer hebt.
3. Ledlampjes om je kamer op te vrolijken en is gewoon leuk voor de sier
4. Ik zou heel graag een stuk van mijn muur vol willen hebben met allemaal leuke foto’s van mij en mijn vriendinnen om mijn kamer toch wat gezelliger te maken
5. Een bank met veel lekkere kussens om met mijn vrienden op te zitten, en zodat je bed altijd lekker opgeruimd blijft. Ik vind het toch altijd een beetje vies als iedereen op je bed zit. Ik heb nu een slaapbank die je in en uit kunt klappen, maar dat vind ik gewoon best wel gedoe.
6. Een spiegel, en het liefst een hele grote waar ik me zelf helemaal in kan zien. Is ook altijd wel leuk voor foto’s!

Ik heb op dit moment nog echt een saaie kamer maar ik denk dat beetje bij beetje het vanzelf helemaal goed komt. Werken, sparen, en dan kan ik het zo inrichten als ik dat wil. Ik zoek veel naar ideetjes op Instagram en Pinterest. Voor kleren, voor gezelligheid, en hoe ik het er wat ruimer uit kan laten zien. Straks wil ik nooit meer weg haha.

Heb jij misschien nog leuke en/of handige tips voor mij?

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl