Op jezelf wonen
Gen-Z

De essentials als je op jezelf gaat wonen!

Vertrek jij binnenkort op kot, of ga je gewoon op jezelf wonen? Vele kijken hier naar uit; en terecht! Deze stap is namelijk vaak een heel nieuw hoofdstuk in je leven, waarin je zelfstandiger wordt. Er zijn echter wel een paar zaken die je nodig hebt als je op jezelf gaat wonen. De belangrijkste zaken hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

TV en internet

Wanneer je op jezelf gaat wonen is TV en vooral internet van groot belang, aangezien vele boeken en cursussen online zijn aan de universiteit of de hogeschool, en internet is natuurlijk ook nodig om even te kunnen chillen.

Internet- en TV abonnementen hebben natuurlijk wel een prijs. Omdat vele telecomaanbieders weten dat studenten niet altijd een groot budget hebben bieden ze vaak een aanbod voor studenten aan. Zo’n internet abonnement heeft dan ook voordelige tarieven voor studenten. Er zijn verschillende abonnementen; zo kan je alleen internet kiezen, maar je kan ook internet en TV kiezen. Sommige vinden TV overbodig omdat ze beschikken over een Netflix abonnement. De keuze van je abonnement moet je maken op basis van je budget en je zin/nood.

Computer/ laptop

Wanneer je van dat internet abonnement gebruik wilt maken heb je daar natuurlijk ook een toestel voor nodig. Een snelle laptop is wel handig want je kunt er al je lessen op volgen, hem meenemen als we ooit weer de faculteit op mogen, en je kunt er leuk op gamen. 

Keukengerei

Het lijkt heel logisch maar het wordt door vele onder ons toch vergeten, wanneer je op jezelf gaat wonen zal je waarschijnlijk ook zelf moeten koken. Om dit te doen heb je een aantal belangrijke zaken nodig; denk maar aan een pan, borden, bestek, kopjes maar ook een blikopener bijvoorbeeld!

Er is overigens een leuk blog met handige recepten voor studenten. Helemaal als je een kleine keuken hebt of moet delen bijvoorbeeld.

op jezelf wonen

In de badkamer 

Als je geen uren in de wind wil stinken, zal je je ook wel eens moeten wassen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld ook washandjes, handdoeken en zeep of shampoo nodig. Nou zal een meisje niet zo snel ergens gaan wonen zonder haar koffer vol beauty supplies, maar wij jongens vergeten het nog wel eens. Afwasmiddel wil nog wel eens werken, maar schijnt niet heel goed te zijn voor je huid of haar. 

Slaapkamer

Waarschijnlijk zal je ook wel eens de bloemetjes buiten willen zetten, wanneer je dan laat terugkomt is het belangrijk dat je een goed bed ter beschikking hebt, een bed zal door weinig mensen vergeten worden. Maar andere kleinere dingen zoals een kussen, een lekker dekbed, schoon beddengoed zullen wel door vele vergeten worden. Gelukkig kun je hopelijk nog af en toe de was naar je moeder brengen. 

Studeermateriaal

Last but not least hebben we natuurlijk ook nog studeermateriaal, dit is natuurlijk cruciaal als je mooie resultaten wilt behalen. De belangrijkste zaken zijn misschien een bureau en kaften, maar er zijn ook kleinere zaken zoals schrijfgerei die belangrijk zijn.

Er zijn natuurlijk nog een heleboel zaken die je nodig hebt wanneer je op jezelf gaat wonen, we hebben hier de meest belangrijke opgesomd. Niet iedereen heeft hetzelfde nodig, we raden je daarom ook aan om op voorhand een lijstje te maken. Of lees eens de volgende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *