online gamen op de PC
Gen-Z

Online gamen op de pc: wat heb je nodig?

Wil jij online games kunnen spelen op de pc? Of het nu sportspellen zijn, Fortnite, Sims4, World of Warcraft, het is niet zomaar automatisch zo dat je alles al in huis hebt om dit op een goede manier te kunnen. We bespreken wat je zoal nodig hebt om thuis online te kunnen gamen op de pc.

Een snelle internetverbinding

Als je online gaat gamen, moet er een hoop data verstuurd en ontvangen worden in korte tijd. Als dit niet soepel verloopt, ga je dit merken in de gameplay. Je spel loopt dan traag of blijft zelfs voortdurend even hangen. Dat gaat heel erg ten koste van je speelplezier. Daarom is een internetverbinding die het online gamen kan bijbenen erg belangrijk. Internet via de telefoonlijn (DSL-internet) is hiervoor meestal niet snel genoeg. Kabelinternet of glasvezelinternet ondersteunen online gamen het beste. Een downloadsnelheid van minimaal 100 tot 150 Mbps is noodzakelijk. Hebben jullie dit nog niet thuis? Probeer dan je ouders te bewegen om een sneller abonnement te nemen. Ze kunnen online aanbiedingen voor tv en internet vergelijken. Deze worden namelijk vaak gecombineerd in één abonnement. 

Pc met de juiste hardware

Helaas ben je er nog niet met een snelle internetverbinding, hoewel dat al heel belangrijk is. Ook de computer (of dit nu een pc of een laptop is) die je tot je beschikking hebt moet voldoen om de game die jij wilt doen soepel te kunnen laten draaien. De eisen hiervoor verschillen per game. Vaak vallen de hardware-eisen bij sportspellen mee, maar bij een game World of Warcraft heb je een dure videokaart en processor nodig. Het is niet voor niet dat toegewijde gamecomputers (niet consoles) meer dan tweeduizend euro kunnen kosten. Bespaar jezelf de teleurstelling van het proberen te gamen op een computer die de game helemaal niet aankan. Ga, als dat nodig is, sparen voor de benodigde computer als je zware games wilt kunnen spelen. En probeer ook zeker je ouders even lief aan te kijken. Vermeld er zeker bij dat je ook een goede computer nodig hebt voor je huiswerk.

Accessoires

Bij de computer zelf kunnen een aantal accessoires van pas komen bij het online gamen. Wil je een game gaan doen waarbij kunt praten met andere spelers? Dan is een fijne gameheadset met een ingebouwde microfoon een nuttige toevoeging. Kies er een die prettig zit, zodat je hem ook lang op kunt houden. Daarnaast bestaan speciale toetsenborden en muizen die het gamen beter ondersteunen. Dergelijke accessoires kosten enkele tientjes en kunnen bijvoorbeeld op je verlanglijstje voor je verjaardag of Sinterklaas of kerstmis. Of je spaart er natuurlijk zelf voor.

online gamen

De game(s) zelf

Laten we na alle bovenstaande benodigdheden niet vergeten dat je natuurlijk niet ver komt zonder de game zelf. Ook deze moet je aanschaffen. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je een abonnement moet nemen om het online te kunnen spelen. Ook dit zijn kosten waar je rekening mee moet houden. Voor niets gaat immers de zon op en ontwikkelaars van games willen graag ook hun boterham eraan kunnen verdienen.

Naast de serieuze bedragen die er nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij je favoriete online game(s) kan spelen, zullen je ouders er misschien ook wel wat van vinden. Toestemming is dus ook nodig. Gamen wordt toch een beetje als verslavend en daardoor gevaarlijk gezien. Het zit er daarom in dat je afspraken moet maken over hoeveel je mag gamen. Maar een beetje gamen is natuurlijk altijd beter dan niet gamen!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *