Mijn favoriete budget make-up merken

Je hoeft echt geen fortuin uit te geven aan make-up om kwaliteit te krijgen. Gelukkig bestaat er een hoop goedkope make-up die ook van goede kwaliteit zijn en prachtige pigmentatie hebben. Vandaag wil ik mijn favoriete budget make-up merken en producten bespreken en enkele tips geven.

Mijn favoriete budget make-up merken

Geen enkel merk is heilig en ik ken ook geen enkel make-up merk waarvan ik elk product dat ik probeerde, fijn vond. Toch zijn er echt wel een aantal heel goede merken die heel veel kwalitatief goede budget make-up producten hebben. Mijn favorieten:

 • Catrice – te koop bij Kruidvat
 • Essence – te koop bij Kruidvat
 • Makeup revolution – te koop bij boozyshop
 • HEMA
 • Elf – te koop op Elf.com
 • Sleek – te koop bij Douglas en Boozyshop
 • I Heart Chocolate (onderdeel van Makeup revolution) te koop bij Kruidvat en Boozyshop.nl
 • Etos 

Mijn absolute persoonlijke toppers onder de budget make-up:

Ten eerste: ALLE, maar dan ook echt ALLE paletten uit de I Heart Chocolate lijn zijn GE-WEL-DIG! Pigmentatie, de duur dat het blijft zitten en dan nog eens die super leuke doosjes in de vorm van een chocoladereep! 

Van Sleek ben ik dol op de blush en daarnaast ook de matte me lipsticks. Dat zijn lipglosses die mat opdrogen en ontzettend goed blijven zitten. 

Van Catrice heb ik een aantal producten die ik standaard opnieuw koop, zoals de highlighter pen, de foundation, de sculpting brick en daarnaast de primer. Toppers onder de budget make-up.

Etos heeft een eigen lijn met hele fijne lippenstiften. De care lijn, zit dus meteen ook verzorging in voor je lippen. 

Essence heeft meestal super leuke kleurtjes aan lakjes en Kruidvat heeft heel erg vaak 1+1 gratis acties, dus dan sla ik meteen ff flink in. 

Budget make-up – twijfel je?

Wanneer je in de winkel staat en je twijfelt over de kwaliteit van het product dat je wilt kopen, kun je het volgende doen: 

 • Google het product op je telefoon, wellicht staat er al wel een review van online bij één van de beautybloggers.
 • Check de bestanddelen van het product, kijk of er geen irriterende of verstoppende bestanddelen in zitten.
 • Ga zelf testen, zover dan kan. Dus swatch die lippenstift of oogschaduw en zie meteen hoe het pigment is. En kijk meteen ff of de verpakking wat is, niets zo vervelend dat een doosje snel kapot kan gaan en je oogschaduw in brokken ligt. 

Het hele ding van budget make-up is juist dat het lekker goedkoop is, dus wanneer een product niet bevalt is het ook geen mega ramp voor je portemonnee. Toch kijk ik regelmatig even of beautyblogs om reviews na te kijken voor ik overga tot aankoop. 

Ik hoop dat ik je zo iets verder heb geholpen bij je zoektocht naar goede budget make-up. Vertel eens, wat zijn jouw favoriete budget make-up producten? Nog dingen die ik absoluut moet proberen?