Met vrienden af en toe een heerlijk avondje dineren in een restaurant, wie is er niet dol op? Dat dit niet gratis is, dat weten we allemaal. Maar tegenwoordig lijkt het wel steeds duurder te worden en de service wordt er daarentegen niet altijd beter op.

Onaardig en bot personeel waar je super lang op moet wachten, wij irriteren ons er dood aan. Zeker wanneer je ook nog eens de hoofdprijs moet betalen. En de hoeveelheid eten? Het komt regelmatig voor dat we op de terugweg naar huis nog even langs de FEBO gaan. Kortom, uiteten gaan is niet meer wat het altijd was. Toch zijn er nog manieren te bedenken zodat jij met je vrienden een heerlijke avond kunt hebben voor een prima prijs. Welke dat zijn? Hier onze tips!

Geen keuzestress

Het gevoel dat je eindelijk lekker uiteten bent, súper veel trek hebt en dan de menukaart ziet. Je krijgt acuut last van keuzestress en je besluit uiteindelijk maar voor een bepaalde optie te gaan. Vervolgens wordt het eten geserveerd en dan blijkt tóch dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Het eten van je tafelgenoten ziet er veel beter uit… Dit gevoel heb je niet wanneer je naar een all-you-can-eat restaurant gaat. Hier is altijd de mogelijkheid om bij de volgende gang iets anders te bestellen, hoe handig is dat! Je kunt net zo lang alle gerechtjes proeven totdat jij heerlijk voldaan naar huis gaat. Wij raden wel aan voor een specialistisch restaurant te gaan en niet voor een ‘wereldkeuken’. Bij die laatste bieden ze van pizza tot sushi aan, maar niks als specialiteit. Wat betreft die laatste; Wij waren onlangs voor sushi in Den Bosch. Werkelijk een dikke tip waar je het hebt over waar voor je geld!

Kies je moment

Naast dat een kwalitatief goede allyoucaneat plek je genoeg lekkers aanbiedt zodat jij verzadigd bent, geven ze vaak ook nog diverse mogelijkheden qua prijs. Zo zijn er arrangementen met of zonder bijgerechten én verschillen de prijzen per dag. Ga je op maandag dan is het vaak goedkoper dan op zondag. Dit is dan ook meteen een dikke tip; ga eens lekker uiteten op maandagavond! De maandag is van velen niet de favoriete dag, door deze iets leuker te maken met een lekker dinertje wordt het acuut een feestdag. Win-win situatie!

Kortom, buiten de deur eten is tegenwoordig anders dan voorheen. Door personeelstekort en stijgende prijzen wordt het steeds minder aantrekkelijk, maar met de juiste voorbereiding is het nog zeker mogelijk een heerlijke avond te hebben. Eet smakelijk!

 

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl