10 boeken voor tieners
Gen-Z

Yes, we lezen weer! Dit zijn 10 boeken voor tieners

Ik ben dol op de #booktok. Hier vindt je echt de leukste boeken voor tieners op TikTok. Volgens de nieuwsberichten lezen wij jongeren weer meer en dus heb ik goed nieuws voor je want ik maakte een lijstje met de 10 leukste boeken voor tieners. Mocht jij nog aanraders hebben dan hoor ik die graag.

De 10 leukste boeken voor tieners

Als eerste moet ik natuurlijk zeggen: alle boeken voor tieners van Colleen Hover. WE LOVE Colleen Hover! Het zijn van die lekkere doorlees boeken, van die boeken voor tieners met wat liefde, drama, spanning. Alles zit erin! Daarnaast komen dan nog deze 10 boeken!

1. Harry Potter en de Steen der Wijzen door J.K. Rowling

Harry Potter is een weesjongen die op zijn elfde verjaardag ontdekt dat hij een tovenaar is. Hij wordt uitgenodigd om te studeren aan Zweinstein, een school voor hekserij en hocus-pocus. Harry maakt vrienden met Ron Wemel en Hermelien Griffel en samen beleven ze allerlei avonturen. Ze moeten Voldemort, een kwaadaardige tovenaar, verslaan en de wereld redden.

Ik raad Harry Potter aan omdat het een spannend en meeslepend verhaal is. De personages zijn goed uitgewerkt en de wereld van Zweinstein is magisch en fantasierijk. Harry Potter is een klassieker onder de boeken voor tieners.

2. De Hongerspelen door Suzanne Collins

De Hongerspelen spelen zich af in een dystopische toekomst. Panem is een land dat is verdeeld in twaalf districten. Elk jaar worden er twee kinderen uit elk district gekozen om deel te nemen aan de Hongerspelen, een televisieshow waarin de deelnemers tot de dood vechten. Katniss Everdeen is een meisje uit District 12 dat zich vrijwillig aanbiedt om deel te nemen aan de Hongerspelen in plaats van haar zusje.

Ik raad De Hongerspelen aan omdat het een spannend en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe oorlog en geweld mensen kunnen veranderen. Katniss is een sterke en moedige heldin die je zal inspireren.

3. Twilight door Stephenie Meyer

Twilight is een liefdesverhaal tussen Bella Swan, een tienermeisje, en Edward Cullen, een vampier. Bella en Edward ontmoeten elkaar op de middelbare school en worden verliefd. Maar hun relatie is verboden, omdat vampiers en mensen niet samen mogen zijn. Bella en Edward moeten hun liefde geheim houden voor de rest van de wereld.

Ik raad Twilight aan omdat het een romantisch en spannend verhaal is. Het boek laat zien hoe liefde alles kan overwinnen, zelfs de verschillen tussen twee soorten. Bella en Edward zijn iconische personages die je zullen bijblijven lang nadat je het boek hebt uitgelezen.

4. Divergent door Veronica Roth

Divergent speelt zich af in een dystopische toekomst. De samenleving is verdeeld in vijf facties, elk met zijn eigen kenmerken. Tris Prior is een meisje dat niet in een van de facties past. Ze is een Divergent, en dat maakt haar een gevaar voor de samenleving. Tris moet vechten voor haar vrijheid en voor de vrijheid van alle Divergents.

Ik raad Divergent aan omdat het een spannend en meeslepend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om anders te zijn en om voor jezelf op te komen. Tris is een sterke en moedige heldin die je zal inspireren.

5. The Fault in Our Stars door John Green

The Fault in Our Stars is een liefdesverhaal tussen Hazel Grace Lancaster, een tienermeisje met kanker, en Augustus Waters, een voormalig basketballer die zijn been heeft verloren aan kanker. Hazel en Augustus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatiënten en worden verliefd. Ze gaan samen op reis naar Amsterdam, waar ze de schrijver van hun favoriete boek ontmoeten.

Ik raad The Fault in Our Stars aan omdat het een ontroerend en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe liefde en vriendschap mensen kunnen helpen om de moeilijkste tijden te doorstaan. Hazel en Augustus zijn onvergetelijke personages die je zullen bijblijven lang nadat je het boek hebt uitgelezen.

Yes-we lezen weer-Dit zijn 10 boeken voor tieners

6. Paper Towns door John Green

Paper Towns is een mysterieus verhaal over Quentin Jacobsen en Margo Roth Spiegelman, twee tieners die opgroeien in een klein stadje. Margo is een mysterieuze en avontuurlijke geest, en Quentin is altijd al verliefd op haar geweest. Op een dag verdwijnt Margo spoorloos en Quentin gaat op zoek naar haar.

Ik raad Paper Towns aan omdat het een spannend en meeslepend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om je dromen te volgen en om nooit op te geven. Quentin is een relatable personage en je zult meeleven met zijn zoektocht naar Margo.

7. Looking for Alaska door John Green

Looking for Alaska is een coming-of-age verhaal over Miles Halter, een tienerjongen die naar een nieuwe school gaat. Miles wordt verliefd op Alaska Young, een mysterieus en onvoorspelbaar meisje. Samen met hun vrienden beleven ze allerlei avonturen en leren ze over liefde, verlies en vriendschap.

Ik raad Looking for Alaska aan omdat het een ontroerend en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en om je vrienden en familie te koesteren. Miles en Alaska zijn onvergetelijke personages die je zullen bijblijven lang nadat je het boek hebt uitgelezen.

8. De belevenissen van een muurbloem door Stephen Chbosky

The Perks of Being a Wallflower is een coming-of-age verhaal over Charlie, een tienerjongen die worstelt met depressie en angst. Charlie wordt bevriend met Sam en Patrick, twee oudere leerlingen die hem helpen om uit zijn schulp te kruipen. Samen beleven ze allerlei avonturen en leren ze over liefde, vriendschap en het leven.

Ik raad The Perks of Being a Wallflower aan omdat het een ontroerend en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om jezelf te accepteren en om hulp te zoeken als je het nodig hebt. Charlie is een relatable personage en je zult meeleven met zijn reis naar zelfacceptatie.

9. Speak door Laurie Halse Anderson

Speak is een verhaal over Melinda Sordino, een tienermeisje die verkracht is. Melinda heeft moeite om met de verkrachting om te gaan en ze sluit zich af van de wereld. Ze stopt met praten en begint zichzelf te isoleren. Maar met de hulp van haar vrienden en familie begint Melinda langzaam te helen.

Ik raad Speak aan omdat het een belangrijk en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk  het is om hulp te zoeken als je seksueel misbruikt bent. Melinda is een sterke en moedige personage en je zult haar verhaal niet snel vergeten.

10. The Hate U Give door Angie Thomas

The Hate U Give is een verhaal over Starr Carter, een tienermeisje dat getuige is van de dood van haar beste vriend Khalil door een politieagent. Starr moet beslissen of ze gaat getuigen tegen de agent of dat ze haar eigen veiligheid op de eerste plaats zet.

Ik raad The Hate U Give aan omdat het een belangrijk en aangrijpend verhaal is. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om te vechten tegen racisme en onrechtvaardigheid. Starr is een sterke en moedige personage en je zult haar verhaal niet snel vergeten.

Dit zijn slechts een paar van de vele geweldige boeken voor tieners. Ik hoop dat je geniet van deze aanbevelingen! Je kunt ze hieronder bekijken en bestellen:

Harry Potter en de Steen der Wijzen
De hongerspelen
Twilight
Divergent
Een weeffout in onze sterren
Paper Towns
Looking for Alaska (Het grote Misschien)
De belevenissen van een muurbloem
Speak
The Hate U Give
En natuurlijk Colleen Hoover

Misschien wil je ook wel Leuke cadeautips voor tieners en pubers lezen!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *