Je kent de struggle wel eerder opstaan omdat je je haar nog moet doen.. Zou ik dan maar een knotje in doen? Of zal ik het toch maar wel doen. Ik ben zelf met krullend denk ik een half uurtje mee bezig, en dan nog laten opdrogen wanneer ik mijn haar niet föhn.

Ik heb er heel lang over gedaan om de perfecte haar spullen te vinden die precies goed zijn voor mijn haar. Ik heb heel zwaar haar dik haar wat veel aandacht en verzorging nodig heeft dus ik doe minimaal 3 keer in de week een haarmasker in mijn haar of kokosolie/arganolie dat maakt het haar zo gezond en glanzend.

Mijn uitgebreide krullend haar routine

Wanneer ik mijn haar was (want dat doe ik maar 3 keer per week, want anders is het slecht voor je haar) is eerst shampoo met een massage borstel, en dan heel goed uitspoelen. Soms gebruik ik voor de shampoo nog wat olie in mijn haar, of slaap ik daar zelfs mee. Na de shampoo gebruik ik een goede GC conditioner, even laten in trekken en dan met koud water uitspoelen. Ik doe dan als het haar nog heel nat is een krullencreme in mijn haar. Deze spoel ik niet uit. Na het douchen wikkel ik er een shirt omheen en begin ik met mijn haar routine.

Krullend haar

Ik droog me even af en trek wat aan, daarna haal ik het shirt van me haar  en gaat er nog een leave-in conditioner over heen. Dit scrunch ik voorzichtig met mijn vingers anders wordt het heel pluizig. Eventueel gebruik ik nog een beetje gel als ik mijn haar ook met de föhn droog. Droog ik het niet na dan wacht ik tot het helemaal droog is en dan scrunch ik een beetje de cast eruit.  Zo heb ik dan zachte en vol krullend haar.

Als ik mijn haar ga doen zonder te douchen borstel ik het eerst helemaal uit en daarna maak ik het nat met een water spray en dan doe ik precies het zelfde met me haar en soms föhn ik me haar nog met een diffuser maar dat doe ik niet altijd. Tussen de haarwassen door gebruik ik ook nog wel eens een droogshampoo. Dan blijft de hoofdhuid lekker fris en het geeft veel volume. Let wel even op dat als je zelf een droogshampoo haalt, dat hij transparant is, anders krijg je zo een witte waas over je haar en dat is niet mooi.

Heb jij ook krullend haar? Ik ben benieuwd hoe jouw routine eruit ziet!