licht in jouw slaapkamer
Op kamers

Is jouw slaapkamer ook toe aan meer kleur? Deze tips helpen je op weg!

Nu de donkere dagen hun intrede hebben gedaan, ben je veel vaker binnen. Daarom is het ook belangrijk dat jouw slaapkamer er op en top bij ligt, zodat je optimaal kunt genieten van je comfortabele meubels en prettige verwarming.

Hoewel menig huis een grote variatie in warme en verwelkomende kamers heeft, blijft jouw slaapkamer vaak achter. De wanden blijven vaak standaard, er is niet teveel te vinden als het aankomt op extra aankleding en het meubilair wat wordt gebruikt is vaak gericht op functie. Hierdoor kun je de kamer zonder problemen gebruiken voor het uiteindelijke doel, maar is de tijd die je daar besteed niet te tippen aan het gevoel wat de gevulde woonkamer oproept.

Om daar verandering in te brengen, hebben we een paar tips voor je bedacht om je op weg te helpen. Aan de hand hiervan kun je namelijk binnen mum van tijd een kleurrijke en vooral sfeervolle slaapkamer creëren, zodat je er tijdens de herfst en winter weer knusjes bijzit.

 

Tip #1: Begin met het bepalen van kleur en materiaal

 

Voordat je begint, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe jij een warme kamer voor je ziet. Denk hierbij nog niet aan de kleinere details als kussens, kleden of de verschillende frutsels en knutsels, maar voornamelijk aan de kleuren en materialen die je wilt gebruiken.

Het is namelijk handig dat je een algemene plattegrond hebt als startpunt, zodat je weet op welke plekken je moet gaan letten als het aankomt op het realiseren van de gewenste sfeer in jouw slaapkamer.

 

Tip #2: De juiste details voor jouw slaapkamer

 

Naast een goede indeling, waarbij je rekening houdt met de kleuren en materialen, verricht een goede verdeling van accessoires ook wonderen. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar verschillende elementen als kussens of planten en hoe deze een rol kunnen spelen in het interieur. De juiste spullen kunnen de kamer namelijk nog kleurrijker maken, of de huidige kleur juist versterken of doorbreken.

Dit geldt overigens ook voor kleinere meubelstukken die als accent dienen ten opzichte van jouw huidige inboedel. Een passend nachtkastje of een kleurrijke poef doet namelijk al veel als het aankomt op het uiterlijk van jouw slaapkamer.

jouw slaapkamer

 

Tip #3: Ook verlichting speelt een belangrijke rol 

 

Verlichting is belangrijk voor het regelen van jouw slaapkamer, een mooi aangeklede kamer verliest immer zijn charme als je een strakke, witte straal over het geheel laat vallen. Daarom is het belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan jouw lichtplan, zodat je er zeker van bent dat de spots, lampen en lichstrips in jouw ruimte goed voor de dag gaan komen. Hiervoor is de keuze natuurlijk ontzettend breed, want voor elk mogelijke uitvoering is een lamp of spot te vinden.

Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de verschillende snufjes die nieuwere LED lampen kunnen bieden, zoals een van de diverse Philips Hue spots. Het mooie aan spots zoals deze is dat ze slim zijn, waardoor je jouw lampen op elk gewenst moment kunt aanpassen. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen tussen een van de 16 miljoen verschillende kleuren, dus er is zeker een passende werking bij voor de gewenste sfeer.

Heb je toevallig al een GU10 aansluiting, of ben je fan van losse lampjes? Geen nood, want deze lampen zijn ook als losse spotjes verkrijgbaar, waardoor je jouw in- of opbouwspots niet hoeft te vervangen.

 

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *