favoriete sneakers
Testen - Beauty

Help! Ik heb jeugdpuistjes | Mijn beautyroutine

Ja je kent het vast wel en ze komen meestal na veel chocola of na 20 kipnuggets van de Mac haha. Jaja het zijn puistjes, puisten of acne en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik heb ze, jij ook? Dit is mijn beauty routine.

Wat is dit nou weer?

Je kent het vast wel je loopt naar de spiegel en dan aaahhhhh WATT ISSS DITTT hoezo heb ik dit weer en hoe komt dit ohw ja die bak cocochipcoociedough ijs uhhggrr had ik dat nou maar toch niet gedaan. Herkenbaar toch?mijn beautyroutine bij jeugdpuistjes

Wat kun je er tegen doen?

Uhm ik maak wel even een lijstje.

  1. Een peel off masker – die werken echt heel fijn.
  2. Een klein beetje tandpasta op de puistjes smeren, en in de ochtend weer afspoelen
  3. Elke dag goed je gezicht schoonmaken. Ik gebruik meestal een micellair water want die zijn niet zo vet. In de ochtend en in de avond! Slaap NOOIT met make-up
  4. Zorg voor een goede crème. Ook al is de huid vet, hij kan toch nog vocht nodig hebben. De meeste producten voor de jonge huid zijn daarvoor wel geschikt. Tenzij je echt acne hebt, dan kun je beter een huidarts om advies vragen voordat je het erger maakt.
  5. Kijk chips, chocola en de Mac gaan we niet opgeven. Het is dus wel echt heel belangrijk dat je heel veel water drinkt. Als je alleen nog cola erbij drinkt dan kom je voorlopig niet van die pukkels af.
  6. Heb je al littekens van het knijpen? Dan moet je echt even Bio Oil proberen, die helpt het vervagen, en soms zelfs helemaal weg halen. 3X per week even insmeren. Of even met je vinger op de plekjes voor het slapen smeren. Trouwens, dit is ook een goede tip als je opeens een groeistuip krijgt, of als je borsten in eens een stuk groeien. Smeer het af en toe in en voorkom of vervaag die groeistrepen.wat te gebruiken bij jeugdpuistjes

Mijn beautyroutine

Omdat hier veel naar was gevraagd, plaats ik dit er ook bij.

‘Morgens als ik wakker word begin ik met de micellair reiniger van de HEMA klinkt goedkoop, is het ook, maar hij is heel fijn. Soms heb ik nog een beetje mascara van de vorige dag en dan gebruik ik de Filorga reiniger van mijn moeder (een reiniger met olie is gewoon prima, maar zij heeft deze staan dus tja). Deze is met olie en dat haalt je make-up er beter af.

Ik weet dat het niets met puistjes te maken heeft, maar ik doe altijd even goed mijn tanden poetsen en gebruik goed mondwater avond en ochtend. Als je dan toch al puistjes hebt, kun je in ieder geval een stralend paar tanden laten zien. Stel je voor dat die ook nog geel zijn.

Voor ik ga slapen reinig ik goed mijn gezicht. Een paar keer per week gebruik ik een scrub, ook op mijn lichaam. Nu heb ik er 1 van de Body Shop, maar gebruik ook die van Rituals. Ik heb een crème van Dermasence. Deze is op basis van fruitzuur. Best een heftige maar hij werkt wel goed. Tenminste ik zou niet weten hoeveel puistjes ik zou hebben zonder? Maar het lijkt minder te worden. Voor de echte grotere puistjes smeer ik vaak wat tandpasta erop. 1x Per week neem ik een peel off masker. En natuurlijk weer tanden poetsen en een gezond mondwater.

Zelf gebruik ik niet veel make-up. Meestal wat mascara, en soms wat concealer. Ook doe ik wel eens een lipgloss op. Foundation of highlighter gebruik ik alleen als we ergens heen gaan, of een feestje bijvoorbeeld. Ik wil mijn huid zo schoon mogelijk houden, zodat die puistjes snel weg zijn!

Wat gebruik jij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *