Gen-Z

Is jouw huisdier ziek, of heeft hij last van gezondheidsproblemen? Zo kun je je hond of kat ondersteunen! 

Als je geliefde huisdier ziek is wil je natuurlijk alles doen om hem te helpen, in de hoop dat hij snel weer de oude wordt.
Nu is het als baasje niet altijd even makkelijk om in te kunnen schatten hoe je je hond of kat nou het beste kunt ondersteunen, en om aan te voelen wat je harige vriend nodig heeft.

Op welke manieren kun je je hond of kat bijstaan, en wat heb je nodig als het huisdier ziek of kwetsbaar is? Ontdek het in dit blogartikel! 

Investeer in goede speciale voeding

Gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld problemen met de spijsvertering, het gewicht, de nieren, of urinewegen komen helaas nu en dan voor bij honden en katten. Zeker bij dieren op leeftijd. Heeft jouw huisdier hier last van, dan zal de dierenarts na de diagnose waarschijnlijk speciale uitgebalanceerde voeding aanraden. Voeding die speciaal is ontwikkeld om specifieke aandoeningen te behandelen. 

Een aanrader qua speciale voeding, is de hoogwaardige diervoeding van Hills. Het voer uit de lijn van Hill’s Science Plan, biedt effectieve ondersteuning tijdens het herstelproces van jouw geliefde harige huisvriend. 

Het dieetvoer van Hills is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, aangepast op de behoeften van je huisdier in iedere situatie. Alle producten van Hills Prescription Diet zijn klinisch getest en samengesteld door diervoedingsexperts. De uitgebalanceerde ingrediënten zorgen ervoor dat je hond of kat precies binnenkrijgt wat hij nodig heeft. Zo kan hij straks weer goed functioneren. 

Als je huisdier ziek is

Geef je huisdier ook extra aandacht

Niet alleen ondersteunende aangepaste voeding is erg belangrijk voor het herstel wanneer je huisdier ziek is; ook extra aandacht, liefde en warmte kan je trouwe viervoeter goed gebruiken. Het geeft honden en katten namelijk veel innerlijke onrust en stress als ze zich niet goed voelen of ziek zijn. Hij heeft daarom de geruststelling van zijn baasje in deze kwetsbare situatie nu extra hard nodig. 

Hoe kun je er fysiek voor je hond of kat zijn?Vaak is je aanwezigheid al genoeg. Knuffel je hond of kat, praat met geruststellende woorden en blijf in zijn buurt om hem troost en steun te kunnen bieden. Probeer ook wat vaker thuis te blijven overdag of een oppas te regelen. Niet alleen voor gezelschap, het is ook extra belangrijk om de situatie in de gaten te houden.

Bel bij twijfel de dierenarts wanneer een huisdier ziek is

We begrijpen dat het jou als betrokken baasje onzeker maakt als het niet goed gaat met je huisdier. Hij kan je immers niet vertellen wat er precies speelt.
Als je twijfelt of je hond of kat wel herstelt omdat je bijvoorbeeld opmerkt dat hij weinig eet, drinkt of suf is, dan is het van belang om direct de dierenarts te bezoeken voor onderzoek. Ook voor andere twijfels rondom de gezondheid van je huisdier mag je de dierenarts raadplegen. 

lees ook De winter in met Anne Fleur aesthetics! 

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *