Europa door met Interrail | de ultieme backpackers experience

Misschien heb je het al wel eens gehoord van vrienden of klasgenoten, op reis gaan met een Interrail Global Pass. Een Interrail reis is perfect om Europa te ontdekken op je eigen tempo. Of je nu in je eentje gaat, met je vriendje of met wat vriendinnen: een Interrail reis is een reis om nooit te vergeten! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Interrailen, lees je mee?

Wat is Interrail?

Met een Interrail Global Pass kun je naar elke plek in Europa reizen, je kunt kiezen uit wel duizend bestemmingen! Of je nu gaat voor een grote stad, of voor een klein dorpje, alles is mogelijk. Met de Interrail pas kun je in 30 landen met de trein reizen, bijvoorbeeld in Frankrijk, Italië en Zwitserland. Wanneer je onder de 27 bent, krijg je korting. Vandaar dat Interrail momenteel zo populair is onder de jongeren.

Kies zelf je bestemmingen

Zoals hierboven omschreven, kun je zo’n 30 landen bezoeken met de Interrail Global Pass. Je kunt dus helemaal zelf je reis samenstellen! Of je nu wil shoppen in Londen, wandelen in Duitsland of het festival Sziget wil bezoeken in Budapest: alles is mogelijk! Slaapgelegenheden moet je zelf boeken, maar ook dit kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wissel bijvoorbeeld een luxe hotel af met een hostel, om het allemaal zo niet te duur te maken.

De praktische zaken

Een Interrail Global Pass kun je gemakkelijk zelf online boeken. De prijzen zijn afwisselend. Ben je onder de 27 en wil je een maand rondreizen (yes, please!) dan zijn de kosten € 510,00. Hier kun je onbeperkt mee reizen. Ga je 15 dagen op pad, dan betaal je € 337,00. Het lijkt hoog, maar besef wel dat je voor een vliegticket en vervoer op vakantie zelf vaak net zo veel kwijt bent. Nu kun je onbeperkt reizen voor dit bedrag.

Zou jij met een Interrail Global Pass op pad willen? Of ben je al geweest? Laat een reactie achter hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *