Huiswerk kun je prima maken met je iPhone

We twijfelen er niet aan dat jij je iPhone met zo ongeveer alles vertrouwt . Maar naast social media en je vrienden kun je misschien ook deze tips gebruiken voor  het maken van aantekeningen tot het geven van extra batterijduur. Zo is huiswerk maken op je iPhone een stuk makkelijker!

1.De eerste belangrijkste tip is wel: bescherm je telefoon! Koop een goed telefoonhoesje iphone x of welke iPhone je ook hebt. Daarnaast is een privé screen handig zodat niemand kan zien wat je opschrijft of leest.  

2.Neem lessen of vergaderingen op met behulp van spraakmemo’s, zodat je nooit iets hoeft te missen. Start de app Spraakmemo’s op je iPhone en druk op record. Je kunt ze ook delen met vrienden die misschien iets hebben gemist. Als je klaar bent, kun je de spraakmemo opslaan en delen via message of e-mail.

3.Gebruik Siri om notities te dicteren wanneer je  tussen lessen door rent. Standaard is de optie uitgeschakeld, dus doe het volgende om deze in te schakelen: Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid> Selecteer Spreek selectie uit> Spreek selectie uit> AAN. Als er tekst is geselecteerd, wordt er een spreek optie weergegeven. Tik op spreken en Siri leest alles voor wat je hebt geschreven.

4.Met een beetje grote iPhone kun je huiswerk best maken via Magister. Handig als je lang onderweg bent bijvoorbeeld, of een tussenpauze hebt en je geen zin hebt je laptop erbij te pakken.

Huiswerk maken op je iphone 9 tips

5.Schakel alle afleidingen uit wanneer je in de klas zit met de functie Niet storen. Dit is een redder in nood als het erom gaat iPhones stil te houden. Je kunt ‘Niet storen’ plannen voor een afspraak, zodat je niet wordt afgeleid door telefoontjes, sms’jes en meldingen. Als er iets belangrijks aan de hand is, kun je ook aanpassen welke contacten die stilte mogen doorbreken met een telefoontje. Na de les springt alles vanzelf weer aan als je dat zo hebt ingepland.

6.Laat Siri je ergens aan herinneren. Als je iets aan het doen bent, roep Siri op en zeg: “Herinner me hier later aan.” Dat zal Siri vragen om een herinnering aan uw lijst toe te voegen. Je kunt zelfs locatiespecifieke herinneringen instellen als je dat wilt, zodat je telefoon je kan vertellen om je ergens aan te herinneren “wanneer ik thuiskom” bijvoorbeeld.

7.Los sommen op zonder je rekenmachine te gebruiken. Wanneer je op de startpagina bent, veeg je omlaag om de Spotlight-zoekinterface te openen. Je gebruikt deze zoekfunctie misschien al om apps te vinden, maar je kunt deze ook gebruiken om wiskundige berekeningen op te lossen zonder een rekenmachine te starten. Typ een som in de zoekbalk en het antwoord wordt weergegeven in het vak ‘tophits’.

8.Trello is een mega handige app waarin je planningen kunt maken. Ook de Reminder App en de Any.Do zijn mega handig! 

9.Ben je het zat om te wachten tot je telefoon is opgeladen? Welnu, er is een manier om het proces van opladen te versnellen. Schakel de Flight Safe-modus in. Door alle wifi-zoekende, gegevens verslindende apps van je telefoon uit te schakelen, wordt de batterij ontlast terwijl deze wordt opgeladen.

Succes!

9 Tips om huiswerk te maken met je iPhone

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl