Op kamers

How to: tienerkamer pimpen met een budget

Tieners, je kunt niet met ze, en niet zonder ze en ze zijn zo veranderlijk als het weer. Vooral als het gaat om de slaapkamer. Als jouw puber net als ik ook een zeer sterke mening heeft, en bijna wekelijks aan het schuiven is in haar kamer dan wens ik je succes. Nee grapje natuurlijk. Ik ben een meisje die haar kamer regelmatig wil veranderen, maar maandelijks mijn tienerkamer pimpen bezorgt mijn moeder een hoop kopzorgen en een lege portemonnee. Ik geef je daarom een aantal tips om met een budget een tienerkamer om te toveren tot een paradijsje.

Lijstjes maken

Ik kreeg van mijn moeder de opdracht om twee lijstjes op te stellen. Een lijst met daarop alle dingen die ik nog steeds leuk vond aan mijn kamer en weer wilde terug zien in mijn gepimpte tienerkamer. Dus stel ik heb een zwart kleurig bed die ik nog steeds mooi vond, dan blijft ie. Wel kan ik die een ander kleurtje verven of spuiten. Anyways, de lijstjes. Het tweede lijstje heb ik volgekalkt met items die ik dus totaal niet meer leuk vind aan mijn kleuterkamer. You know what I mean toch?

Stel een budget vast

Om met geld te leren omgaan maakte mijn moeder me meteen duidelijk dat we met een budget werken tijdens het tienerkamer pimpen project. Wil ik meer dan het budget aangeeft, dan moet ik dit zelf betalen van bijvoorbeeld mijn zakgeld. Nou dikke doei, daar ga ik dus niet aan beginnen. Ik blijf wel binnen het budget 😉

Ander kleurtje op de muur? Flexa kleurtesters

Kleuren uitzoeken voor mijn kamer vind ik erg lastig. Ik vind een hoop kleuren mooi. Zo heb ik verschillende borden op Pinterest gemaakt, maar ook een paar kleurstesters gekocht van Flexa. Echt heel handig. Koop je er 3 en koop je daarna een 2,5 liter pot omdat je de perfecte kleur hebt gevonden? Dan wordt het bedrag van die 3 kleurstesters in mindering gebracht.

Kruidenplankjes als boekenplankjes

Ik wilde graag nieuwe boekenplankjes, maar kon niet echt leuke vinden. Mijn tip? Koop de bekvam kruidenrekjes bij Ikea en verf ze met de kleurtesters van Flexa. Met 1 kleurtester kun je drie kruidenrekjes verven. Mega cheap, want zo’n kleurtester is maar €1,99 en die rekjes maar €3,99.

https://nl.pinterest.com/pin/33284484728652034/

 

Tienerkamer pimpen? Begin met de meubels pimpen

Wanneer je een tienerkamer pimpen gaat, kun je gelukkig ook gewoon gebruik maken van de meubels die je al hebt. Een zwart stalen bed pimp je al snel door hem te verven in goudkleur. Een kast, zoals bijvoorbeeld de Hemnes van Ikea (wie kent hem niet?!) kun je snel aanpassen met een likje (krijt)verf en door de knoppen aan te passen. Zet er bijvoorbeeld leren grepen op! Ook te koop bij Ikea : €12,99 voor 2 stuks. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, daar heb je de volgende spulletjes voor nodig:

  • Leren strook, vaak wel te koop bij hobby zaken, maar je kunt ook even bij de kringloop rond snuffelen als je wat “gevormder” leer wilt. Denk aan ongeveer 25 mm breed en 85 cm lang. 
  • Slotbouten, 1 per kastgreep ( Gamma, voor €2 per 8 stuks in verschillende kleuren)
  • Gaatjestang (vaak te vinden bij Wibra, Aldi, Action etc.)
  • Scherpe schaar

https://nl.pinterest.com/pin/552957660490683087/

Met deze tips kom je denk ik al een heel eind om je tienerkamer te pimpen met een budget. Voor weinig geld kun je echt hele leuke dingen maken, kopen, of omtoveren. Have fun in elk geval! Liefs Keira

 

 

 foto kamer 

 

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

10 Comments on “How to: tienerkamer pimpen met een budget

  1. Wat een leuke tips en echt dingen zelf pimpen is voor jou, maar ook voor de kids erg leuk om te doen. Hier hebben we vorig jaar de kamers helemaal opnieuw gemaakt ( ook deels met oude dingen)

  2. Ik denk dat het inderdaad handig is om een budget vast te stellen. Dan weet je tenminste hoeveel speelruimte je hebt als je dingen gaat aanschaffen. Daarnaast zijn Marktplaats en de Kringloop natuurlijk ook aardige winkels om voor weinig leuke dingen te scoren.

  3. Goeie tips geef je voor het pimpen van een tienerkamer zeg. Een nieuw kleurtje op de muren en de meubels een ander kleurtje doet al snel wonderen en hoeft zeker niet veel te kosten. Ik denk dat je hiermee elke tiener wel blij maakt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *