Deze hoef ik je niet uit te leggen toch? Hoe verslaafd ben jij aan Riverdale, On the Block of Mean Girls? De grote kantines met een buffet aan goor uitziend eten? De stoere football spelers en de mooie cheerleaders? Ik wil ook!

5 Redenen waarom ik naar de USA wil!

IK ZOU HEEL GRAAG NAAR AMERIKA WILLEN! Alles is zo groot. Onze auto’s zijn net speelgoedwagentjes naast die van hun. Hun small bij de Mac is onze XL. Alles is extra groot en extra large. Van Oreo’s hebben ze niet maar 5 smaken, maar wel 100. Mijn moeder liet mij een foto zien van hun cereals. Dat is gewoon een hele rij vol. Niet 10 soorten nee 10000 soorten en kleuren en smaken. Ik kan niet wachten om daar een supermarkt in te lopen.

Ik wil naar prom night en een overdreven grote jurk aan trekken. Nou mag ik er ook 1 aan voor het huwelijk van mijn ouders, maar dat is niet hetzelfde. Ik wil een echte promdress, opgehaald worden met de limousine en promqueen worden. Ik wil dramatisch doen over dat mijn haar niet goed zit en dat iedereen het begrijpt.

Hoewel het mij best heel streng lijkt, wil ik graag leren van hun werkhouding. Die “All or nothing” houding. Een 6 is prima, maar niet als je succesvol wilt zijn. Je neemt alleen dansles omdat je de allerbeste wilt zijn. Hun drive om zo goed mogelijk iets te doen, en dat alles mogelijk is als je maar hard genoeg traint, die wil ik leren. Mijn moeder is ook wel een beetje zo. Zij heeft heel lang in Amerika gewoond, en wil eigenlijk alleen het allerbeste van mij. Ze kan er echt van balen als ik niet mijn best doe.

Ik heb soms gewoon geen zin. Nee wacht, ik heb meestal geen zin. Maar les is dan ook zo saai! Ik wil er graag tussen lopen, en dan hoop ik dat het een beetje op mij afgeeft. Dat ik ook die drive krijg waar ik meer wil en de beste wil zijn. Ik kan wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Hier is de houding toch anders, een baantje als kassa mevrouw is prima. Niemand die het raar vind dat je niet de baas van de winkel wilt worden. Ze zullen het meestal zelfs niet eens proberen. En dat wil ik wel. Ik wil heel graag een luxe leventje hahaha

Een visum of een Esta

Om naar Amerika te gaan heb je een visum of Esta voor Amerika nodig. Als je daar wilt wonen of werken heb je een visum nodig. Gewoon om te reizen kun je direct een Esta aanvragen.

Denk er wel even aan dat die Amerikanen kapot streng zijn. Dus als je nu nog even het crimineeltje uit wilt hangen, en een strafblad krijgt, kan dat dus effect hebben of je wel of niet wordt toegelaten! Wat ook handig kan zijn om een visum te krijgen is als je met een talenschool gaat, of als au-pair via een agency van hier. Mijn beide neefjes hebben een scholarship gekregen. De 1 omdat hij super slim is, en de ander omdat hij mega goed kan basket ballen. Een echt talent wordt daar wel op waarde geschat, heb je skere ouders, dan kun je dat altijd proberen!

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl