Op kamers

Tips voor het goedkoop inrichten van je eerste huis

Heb jij voor de grap wel eens de kosten bekeken van een eigen huis? Ik wilde het liefst meteen al op mezelf, maar buiten dat er vrij weinig te krijgen is, is het ook nog eens belachelijk duur! Hieronder een paar tips voor het goedkoop inrichten van je eerste huis.

Op jezelf en nu dan?

Dit is een moment dat je niet eigenwijs moet zijn. Vraag mensen met ervaring om hulp. Je hebt namelijk allerlei verzekeringen nodig, er moet geschilderd worden, vloeren gelegd, adres wijzigingen zijn niet alleen voor je vrienden, maar ook de rekeningen komen nu naar jou in plaats van bij je ouders.

Er komt echt heel veel bij kijken!

De vloeren in huis

Soms ligt er al wat redelijks en dan scheelt je dat enorm. Maar over het algemeen moet je zelf een vloer leggen (of laten leggen). Om een echt mooie vloer, goedkoop (!) en handig in de onderhoud (als er drankjes vallen bij een feestje is het zo schoon en staat het niet meteen bol zoals bij laminaat): kijk eens naar pvc vloeren. Ikzelf wilde heel graag iets van een marmeren vloer. Dat staat heel luxe en je ziet niet elk stofje erop. Een echte marmeren vloer is echter al snel €4000 voor 30m2. Daar komen nog alle isolatiematerialen bij (vocht, lawaai, etc.) en natuurlijk het leggen van de vloer wat een behoorlijk werk in beslag neemt.

PVC vloeren heb je in vrijwel alle soorten marmer look, maar ook hout, tegels of wat voor look je dan ook leuk vindt. Voor een paar honderd euro is de hele flat wel gelegd in precies de vloeren die je wilt. Bij een gehorig huis zou ik er ook isolatie onder leggen. Dit is meteen een stuk warmer en scheelt stookkosten. Zodra je hier de eerste rekening van krijgt snap je waarom er thuis altijd werd gegild dat het licht niet gratis is en de warmte wegloopt. Je kunt het laten leggen thuis maar met wat instructies kan een handige vriendin/vriend/ouder je ook helpen. En geloof mij, goed gelegd ziet het er echt mooi en luxe uit!

Eerste huis

De muren verven

Dit kun je echt prima zelf doen. Of beloof een lekkere lunch en app wat vrienden. Verf kan heel duur zijn, maar dat hoeft dus helemaal niet. Zelfs de Action heeft prima opties. Een tip die ik kreeg was om te kijken tijdens de sale. Dan heb je het maar vast in huis. Bij de meeste klus winkels hebben ze ook altijd een bak staan met laatste kleuren, verf die uit de collectie gaat en dat soort dingen. Die zijn ook altijd flink afgeprijsd.

Goedkoop inrichten van het huis

Hier kun je misschien wat dingen uit je eigen kamer meenemen. Ook kun je rondvragen bij familie en vrienden of er nog een kast/tafel etc ergens staat die ze niet gebruiken. Verf het in jouw kleur, en zo past het perfect in jouw huisje. Ook Marktplaats en tweedekans winkels hebben vaak hele leuke dingen staan voor het goedkoop inrichten van je huis. Ook hier kun je in de meeste meubelzaken wel een afgeprijsde hoek vinden waar van alles in de sale is. Bij de IKEA staan daar vaak spullen die in de winkel hebben gestaan met een krasje of wat dan ook, maar dan heb je wel voor meer dan de helft van de prijs hetzelfde item als die nog in de winkel staat.

Een laatste gouden tip: schrijf je vast in bij een woningstichting het moment dat je 18 bent. Het kan rustig nog jaren duren voor je ook maar kans maakt. Dus ook als je nog geen plannen hebt om thuis te vertrekken, kun je dit maar beter vast doen.

Succes en ik hoor graag jouw tips voor het goedkoop inrichten van het huis!

 

 

 

 

Succes! Ik hoor graag jouw tips voor het goedkoop inrichten van het huis!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *