Veilig op de scooter doe je zo
Gen-Z

Lekker veilig met een goede helm voor op de scooter!

Ik ben bijna 16!! Deze kerst krijg ik van mijn ouders een scooter!! Hier ben ik echt vet blij mee. Natuurlijk willen mijn ouders mij wel heel houden, en heb ik dus een lesje veiligheid gehad. De belangrijkste: een goede helm voor op de scooter.

Je zult wel denken, wat klets jij nou suf? Maar serieus hoor, heb je wel eens gezien hoe iemand eruit ziet na een ongeluk met een scooter? Ga maar eens Googlen en dan snap je waarom ik wel veilig wil rijden.

 1. Een goede helm voor op de scooter

  Het is echt belangrijk dat je niet gewoon ergens een tweedehands helm koopt omdat je goedkoop uit wilt zijn. In dit geval kan goedkoop een hele dure grap worden zoals mijn moeder dat altijd zegt. Een tweedehands helm kan al stoten hebben gehad of laten vallen of wat dan ook. Je weet gewoon nooit hoe veilig die nog is.

  Bovendien moet een helm echt opgemeten worden zodat je exact de goede maat hebt. Je wilt niet dat hij te strak zit en ook niet dat hij van je hoofd afvliegt. De goede maat is heel belangrijk voor de veiligheid. Natuurlijk moet de helm ook een keuring hebben, dan weet je zeker dat je een goede helm voor op de scooter hebt. .

  Ik zou zelf het liefst een jethelm van Helmonline kopen. Deze zijn in best wel wat kleuren en staan gewoon goed. Het moet uiteindelijk ook wel bij je stijl passen toch!

  tijd voor een scooter

 2. Verzekering!

  Dit zullen je ouders vast en zeker wel voor je regelen. Maar zonder verzekering mag je dus niet rijden. Dat is omdat als je een ongeluk krijgt en je niet verzekert bent, je ouders alles zelf mogen betalen. Bij een zwaar ongeluk waar de ander misschien verlamt raakt, kan dit heel heel duur worden. Maar ook als je per ongeluk een kras maakt met je scooter tegen een dure auto aan. En wat dacht je als je zelf wat gebeurt?

 3. Heb je wel een scooter rijbewijs?

  Ja ik geef het toe, ik heb ook geoefend op de scooter van mijn fix. Niet heel slim, want dan zijn we dus onverzekerd. Maar goed, lees hier een blog over je scooter rijbewijs halen. Het is echt niet heel moeilijk!

 4. Een scooter kopen

  Ik ga samen met mijn vader want hij is monteur dus weet er wel wat van af. Mijn vriendin is laatst vreselijk genept via Marktplaats en die scooter deed het na een dag al niet meer. Geld weg, en je hebt gewoon pech. Dus mocht je tweedehands willen halen, doe dan niet stoer om alleen te gaan, maar neem iemand mee met verstand.

Ik kan niet wachten om straks gezellig met Keira rond te rijden!!

De beste tips bij een nieuwe scooter

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *