Gen-Z

Maak de mooiste foto’s met iPhone 11

Een hobby van mij is fotograferen. Niet met een grote camera, maar maak foto’s met iPhone 11. Ik ben echt geen ster in fotograferen, maar met deze tips is het wel echt steeds leuker om te doen ook! Alles voor de perfecte feed toch!

Sommige tips zijn heel logisch of makkelijk, maar je zult verbaasd zijn hoeveel mensen van alles gewoon niet aan denken. Ik heb zelf sinds kort de iPhone 11 want omdat dit jaar weer een nieuwe iPhone uitkomt, kun je de iPhone 11 kopen met best wel wat korting. Hij geeft echt mooi beeld, en doet serieus niet onder voor de iPhone 12 tenzij je met een loep op de beelden gaat liggen.

De iPhone 11 heeft mooie kleuren en detailvolle shots, ook als het licht niet perfect is. Bij het maken van video’s is de iPhone 11 ongeveer even goed als de Pro-modellen. Hij heeft 2 camera’s aan de achterkant, met een groothoeklens voor grote groepen of brede shots. De selfiecam is ook echt scherper dan de XR en heeft leuke portret opties.

Hieronder mijn tips voor iPhone :

#1 Maak je lens schoon 

Duh! Klinkt heel logisch, maar wat ik al eerder zei, weet je hoeveel mensen dit vergeten? Je lens is altijd open en exposed, dus vingervlekken of stof zit er gewoon altijd op en maakt de foto minder scherp.  

Grappig waarschijnlijk als je een blurry effect wilt, maar voor de scherpe foto’s moet je hem even schoonmaken.

#2 Doe de grid aan voor compositie

Wanneer je foto’s maakt, kun je ze al meteen naar een hoger level trekken als je aan de compositie denkt. De grid zijn zeg maar die blokjes over je beeld. Zet je onderwerp dan niet pal in het midden maar bijvoorbeeld in een hoek voor een special effect. Ga wat dichterbij of juist wat verder en speel met de hoeken. 

#3 Tik voor focus en exposure

Als je een foto maakt dan is de focus en het licht automatisch, maar als je op een bepaald punt klikt van je scherm kun je op dat onderwerp inzoomen, en het licht aanpassen. 

#4 Zet je HDR aan

Een makkelijk truukje voor betere foto’s met je iPhone buiten krijg je door de HDR aan te zetten. HDR staat voor High Dynamic Range. In plaats van 1 foto neemt hij er dan eigenlijk 3: extra licht, weinig licht en ergens in het midden. Dit wordt over elkaar gelegd en geeft hele mooie kleuren en een heldere foto. 

Het is een simpele optie in je settings. 

iPhone foto's

#5 Vermijd zoom en flash

In plaats van te zoomen kun je beter iets dichterbij een foto maken, en dan later croppen. Zo heb je veel scherpere foto’s. De flash geeft ook zo een verstoord beeld. Je kunt er beter een lamp bij houden, of met de exposure settings die je bij tip 3 vind. 

#6 Gebruik portret mode voor een blurry achtergrond

De portrait mode is 1 van mijn favoriete settings. Je kunt elk onderwerp super mooi fotograferen met een beetje wazige achtergrond. Zo lijkt het een super strakke foto met camera en heb je toch gewoon met een iPhone gedaan. 

Met de iPhone 11 kun je ook de sterkte van de blur aanpassen nadat je de foto hebt gemaakt met de edit functie van je telefoon. 

#7 Burst mode voor het perfecte moment

Burst mode is zo leuk voor actie foto’s!! Je mist echt nooit meer het juiste moment. Je vrienden die gek in de lucht springen, duiken in het water, of wanneer die ene vriendin altijd net haar ogen dicht hebt… Je houd gewoon het foto knopje ingedrukt en je maakt er meteen een hele hoop. Je kunt dan de beste uitzoeken en de rest verwijderen. 

#8 Maak foto’s met je Apple EarPods

Wist je dat je met de volume knopjes op je EarPods een foto kon maken? Perfect voor handsfree selfies! Did you know that you can snap a photo with the volume buttons on your 

#9 Maak een foto tijdens het filmen

Wil je eigenlijk ook foto’s maken tijdens het filmen? Geen probleem, tik op de witte cirkel links op je scherm en maak een foto zonder de video te pauzeren.

#10 Tijd voor een edit

Nadat je de foto’s hebt gemaakt zijn er verschillende apps als Adobe Lightroom, VSCO, B12 om ze te bewerken qua licht of een mooi filter bijvoorbeeld.

Tip! Lees hier over mijn favoriete apps voor de iPhone!

Veel plezier!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *