Hoi allemaal!

We moeten het ff hebben over die fatbike, je weet wel, die fietsen waar iedereen en zijn kleine broertje nu op rijdt. Ze zijn echt vet populair onder ons, vooral als je tussen de 14 en 18 jaar bent. Het is begrijpelijk, want ze zien er cool uit en je bent overal lekker snel. Maar eerlijk, er gebeuren te veel ongelukken met die dingen. En dat is niet chill.

Chill! Slow down!

We weten allemaal hoe het gaat. Je koopt zo’n fatbike, je hebt er zin in, je gaat lekker snel rijden, maar voordat je het weet, lig je op de grond of erger nog, je knalt ergens tegenaan. Waarom? Omdat je gewoon te hard gaat, maat. En laten we eerlijk zijn, de verkeersregels kennen we niet allemaal even goed. We denken dat we alles kunnen, maar soms overschatten we onszelf een beetje.

Check je fatbike maat

Een ander groot probleem is dat veel van ons een tweedehands fatbike kopen. Niks mis mee, want nieuwe zijn superduur. Maar let op, niet elke tweedehands fatbike is even safe. Sommige zijn gewoon afdankertjes die niet goed meer werken. En je wilt echt niet met een kapotte fatbike de weg op. Trust me, dat is vragen om problemen.

fatbike kopen

Koop slim

Dus hier een paar tips van bro tot bro:

1. Ga naar een goede fietsenwinkel: Als je een nieuwe fatbike wilt hebben, ga dan naar een winkel die je kunt vertrouwen. Ja, het kost soms wat meer, maar dan weet je tenminste dat je een goede bike hebt die veilig is. Een hele goede is YoureEbike uit Bergen op Zoom die jongens weten wat ze doen en waar ze over praten. 

2. Check tweedehands goed: Als je echt voor een tweedehands fatbike gaat, koop ‘m dan bij een zaak die bekend staat om goede service. Zorg ervoor dat ze die bike goed hebben nagekeken. Vraag ernaar, wees niet bang om te checken of alles in orde is.

3. Ken de verkeersregels: Het klinkt saai, maar het is echt belangrijk. Leer die regels, zodat je weet wat kan en wat niet kan. Je wilt toch niet zomaar een boete krijgen of nog erger, een ongeluk krijgen?

4. Doe rustig: Ja, het is verleidelijk om vol gas te geven, maar doe het rustig aan. Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen.

Stay Safe

Dus, geniet van je fatbike, maar doe het veilig. We willen allemaal plezier hebben, maar niemand wil eindigen met een gebroken been of erger. Gebruik je verstand, koop slim en rij veilig. Later!

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl