Fake friends, je kent ze vast wel. Vandaag je beste vriendin, maar morgen word je weer uitgescholden op stories omdat je een hartje minder naar haar dan naar een andere vriendin hebt gestuurd. Ze dwingen je om te kiezen tussen vriendinnen of geloven je nooit op je woord. Ken jij ze?

“Je bent mijn 00001!!”

Dit blog gaat over vrienden. Hoe leuk ze kunnen zijn maar ook hoe fake ze kunnen zijn. Misschien denk je wel hoe bedoel je faken? Nou ik geef nu een paar voorbeeldjes. Wat ik vaak mee maak is dat ze zeggen ‘ik ben er altijd voor je’ en je uiteindelijk je laten zitten!

En bijvoorbeeld dat ze lief doen in je gezicht en achter je rug om praten. Dat soort dingen. Je vertrouwd ze dan en dan laten ze je zitten wat natuurlijk heel stom is. Wat moet je dan eigenlijk doen? Je bent sad en een vriendin van je heeft je laten stikken en niemand kan haar plaats vervangen bla bla bla.. Ja heb ik ook zo vaak maar goed WAT MOET JE DAN DOEN!!!

Nou hier zijn 5 tips die voor mij heel erg helpen misschien ook voor jou?

Oke tip 1. Ga iets doen wat je heel leuk vind zo dat je wordt afgeleid en er niet aan denkt.

2.Ga iets leuks doen met iemand uit je familie iets doms ofzo. Dat is grappig en je bent met familie en dat laat je nooit niet zitten. Dus bij hun ben je veilig.

3.Dit is een wat heftigere maar daarom heb ik hier ook 2 manieren voor deze manieren. Zelf heb ik ze nog niet geprobeerd maar volgens mij is dit wel een goede? Oke, wat je dus doet is je schrijft alle dingen die slecht en goed zijn van haar op op een papiertje. Je doet ze dan in een doosje (en niet die dure van je moeder). Dat gooi je weg of je doet het ergens in dat je het niet meer ziet of aan kan denken.

De andere manier is wel erg. Deze heb ik van een vriendin en zij zei dat het echt helpt dus het zal wel denk ik? Je doet precies het zelfde maar dan zonder het doosje. Je hebt dus dat papiertje en je knipt het in heel veel kleine stukjes. Die strooi je uit in het water of ergens waar het niet meer samen kan komen.

4.Ga vooral niet roddelen want daar krijg je alleen maar problemen mee en bespreek het desnoods nog met je moeder of zus.

5.Maak een lijstje over al jouw goede eigenschappen en geloof me het is misschien saai maar het is goed voor je zelfvertrouwen.

Weet je het is belangrijk dat je je niet gek laat maken doordat alles ook online gebeurt. Onze ouders snappen misschien wel dat je gepest kan worden. Vaak hebben ze niet door dat het online doorgaat, en hoe makkelijk het verspreid. Als vriendin A ruzie met je zoekt, trekt ze vaak B, C, D en de rest van het alfabet ook mee. We zoeken allemaal onze eigen weg in vriendschappen en weten niet altijd de juiste te pakken.

Zo heb ik net zulke fouten gemaakt door te kiezen bij vriendinnen. Of dingen te geloven waarvan ik had kunnen weten dat het niet waar was. Zo maken wij allemaal fouten. Maar belangrijk is wel om daar dan van te leren zodat jij in ieder geval een vriendin wordt waar mensen op kunnen bouwen en niet overheen kunnen lopen.

Dit waren de tips ik hoop dat je er iets mee kunt. En je staat er niet alleen voor je bent niet de enige die dit heeft iedereen heeft dit een keer gehad of gaat het krijgen helaas.

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl