16 jaar tijd voor een scooter

eerste scooter

Je bent 16 jaar en wat doe je dan? Scooter rijden natuurlijk! hoe heerlijk is het om niet afhankelijk te zijn van je ouders of het openbaar vervoer. Gaan en staan waar je wil. Maar hoe verloopt zo een scooter examen?

                                        Theorie examen

Vanaf de leeftijd van 15,5 jaar kun je voor je theorie examen. het theorie examen word gegeven bij het CBR. Het is belangrijk goed te leren voor je examen want het is natuurlijk zonde van het geld en tijd als je het examen niet haalt. Je kunt oefenen voor je examen via een boek maar het kan ook online of via een cursus.

                                        Praktijk examen

Bij sommige rijscholen kun je het praktijk examen in 1 dag halen. Vaak krijg je eerst 4 uur les en daarna direct het praktijk examen. Vind je het fijner om er iets langer over te doen kan dat natuurlijk ook. Het is belangrijk om een rijschool uit te zoeken die bij jou past.

 

                                           Eerste scooter kopen

Je hebt natuurlijk ook een scooter nodig, anders heb je helemaal niks aan je rijbewijs. Je kunt een scooter aanschaffen uit de winkel maar op marktplaats is er ook een groot aanbod in scooters. Ga met je ouders/verzorgers kijken naar een geschikte scooter. Wil je liever een snor scooter of een brom scooter? Let erop dat je niet de eerste scooter gaat kopen! Er is een groot aanbod aan scooters en ik durf te wedden dat wanner je een beetje geduld hebt je jou’n droomscooter tegenkomt.

 

                          Hoe mijn scooterrijbewijs verliep

Ik had mijn scooter al gekocht voordat ik mijn rijbewijs had. Het duurde een tijdje voordat ik bij het CBR terecht kon en ben op marktplaats naar scooters gaan kijken.  Ik had een paar eisen waaraan mijn scooter moest voldoen en dat waren: ROZE , 4takt (is zuiniger) en graag een retro model. uiteindelijk kwam ik deze scooter tegen op marktplaats en heb ik hem gekocht:

foto

Hoe verliep jouw theorie examen? Heb je al gedaan? Of wanneer mag jij?

#scooter #brommerexamen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *