Een Fris feest: wat houd dat in?

Als je op de middelbare school komt krijg je te maken met leuke feestjes. Op zo’n feest word natuurlijk geen alcohol geschonken. Maar wat houd zo’n feest verder in? en hoe verloopt zo’n feest? Ik  geef je  tips , informatie en tricks over de zogenaamde fris feesten.

Wat is een fris feest?

Als je op de middelbare school komt krijg je voor het eerst te maken met leuke schoolfeesten. Op deze feesten word natuurlijk alleen frisdrank gedronken en geen alcohol. Vandaar worden deze feesten ook wel fris feesten genoemd(niet minder leuk natuurlijk). Vaak zijn er ook lekkere hapjes aanwezig. Je bent ook echt niet minder leuk als je niet mee doet met stiekem drinken.. Google anders even op comazuipen.

NIX18

 

Hoe verloopt zo’n feest?

Een feestje is natuurlijk altijd leuk! Lekker met je vrienden of vriendinnen dansen en kletsen. Er zijn verschillende soorten schoolfeesten zoals : Een gala, of een feest met een thema. Bij de feestjes met een thema is vaak de bedoeling dat je je kleed naar het thema. Bij een gala mag je je eindelijk helemaal laten gaan en kun je je mooiste jurk of pak uit de kast halen(of shoppen natuurlijk) Vaak is er een dj en een fotograaf aanwezig en kun je tot een uur of 11 lekker dansen.  Als je foto’s hebt laten maken bij de fotograaf kun je die later vinden op de school website.

Hoe bereid je je voor?

Als je een leuke outfit heb uitgekozen kun je natuurlijk ook een paar uur van te voren met een paar vrienden/vriendinnen afspreken om jullie samen klaar te maken voor het feest. Super leuk natuurlijk om elkaars make-up te doen of elkaar haren te krullen.

Tips & tricks

Ik heb al een aantal gala’s en feesten meegemaakt en heb wat tips & tricks:

  • koop niet te hoge hakken ( geloof me je hebt ze anders meer in je hand dan aan je voeten)
  • Neem een klein (schouder) tasje mee ( je moet je telefoon of wat geld natuurlijk wel kwijt kunnen en je hebt vaak geen zakken in een jurk)
  • geef niet teveel geld uit aan een (gala) jurk (vaak heb je hem maar 1 x aan!)
  • Durf gek te doen en ga lekker dansen!
Wat is een fris feest? Wat mag wel en niet?

One thought on “Een Fris feest: wat houd dat in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *