Mijn uitgebreide douche routine voor een mooie huid en krullen

Vandaag gaan we het hebben over mijn douche routine voor een mooie huid en krullen. Ik vertel je een beetje wat wat ik allemaal gebruik enzovoort. Dus trek die douchedeur achter je dicht, en gebruik mijn tips!

Mijn douche routine

Even de douchecabine inspringen is echt mijn momentje om uit de drukte van huis te ontsnappen. Ik woon in een heel druk gezin, en zelf heb ik ook nogal eens last van sensory overload. De douchecabine in, de douchedeur dicht en mijn muziek aan is voor mij even afsluiten van alles. Heb jij dat ook wel eens nodig? Gewoon de wereld even uitzetten?

We beginnen met het haar

Ik ga beginnen met mijn haar want daar doe ik het het langst over om mijn krullen er goed verzorgd uit te laten zien. Hoe begin ik? Ik maak mijn haar helemaal nat onder de douche en als het helemaal doorweekt is doe ik er olijfolie in. Dat is om je haar sterk en glanzend te maken. Het ruikt misschien niet zo lekker maar het eind resultaat is echt mooi dus daar doen we het voor. Ik laat het heel even intrekken en dan gebruik ik shampoo om het eruit te halen.

Ik gebruik de shampoo van Novex Mystic black, hij is echt heel fijn, echt een aanrader. Hij maakt je haar heel mooi. Ik haal hem altijd bij de Kruidvat maar er zijn waarschijnlijk meer winkels waar dit product te vinden is. Als ik het heb uitgespoeld gebruik ik mijn conditioner ook van Novex Mystic black omdat hij zo fijn is voor mijn haar (vrijwel voor alle krullen). Ik laat het ongeveer 5 minuutjes zitten en dan spoel ik mijn conditioner ook uit met koud water. Dat is hoe ik mijn haar onder de douche verzorg. Ik was mijn haar ongeveer 2x per week, verder doe ik altijd een douchemuts op tijdens het douchen, anders krijg je heel pluizige krullen. 

Mijn uitgebreide douche routine voor een mooie huid en krullen

We gaan verder met de huid.

Ook hier begin ik weer met olijfolie (gewoon een grote fles bij de Turkse winkel kopen, die zijn niet zo duur en je doet er best lang mee). Ik breng het aan op mijn gezicht en smeer lekker mijn hele lichaam er mee in. Het werkt super tegen ontstekingen als puistjes maar ook tegen groeistriemen bijvoorbeeld. Als je een beetje masseert is het ook fijn tegen groeipijn.  Daarna was ik mijn gezicht met de cleanance van Eau thermale Avéne (tegen jeugdpuistjes). Zodra ik dat heb gedaan scrub ik mijn lichaam met de Mamma mia shower scrub van de Lush. Hij is heel fijn en het maakt mijn huid echt zacht en hij ruikt heel lekker. Daarna als het eraf is clean ik me zelf met de Coconut shower Cream van The body shop die ruikt ZO lekker!! En hij maakt je lichaam heel zacht. 

Dan neem ik echt even de tijd om mijn tanden te poetsen. Natuurlijk doe je dat 2x per dag, maar soms onder de douche is het lekker om even wat langer te poetsen, je ziet dan ook echt verschil.

Daarna heb ik nog een mental breakdown van ongeveer 10 minuten in de douchecabine onder de harde douche straal haha.

Hoe ziet jouw douche routine eruit?