Voor alle regenachtige zomerdagen heb ik de beste Netflix series verzameld die je kunt gaan bingewatchen met je vriendinnen deze zomer:

 5 x netflix series die je moet bingewatchen deze zomer

Popcorn, maskertjes, je vriendinnen en Netflix. Have fun girls!

On my block

On My Block gaat over vier grappige, inteligente en streetwise tieners in een ruige buurt van Los Angeles, die op de proef worden gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan. .Om je even een klein kijkje in de karakters te geven: Monse is bijvoorbeeld een wannabe-schrijver die door een alleenstaande vader is opgevoed. Wat me opvalt in deze serie is hoe het criminaliteit en het besef van mogelijk geweld in het dagelijks leven opvouwt, iets wat witte sitcoms nooit doen tenzij het een heel speciale aflevering is.

Riverdale

Riverdale is hier favoriet en gaat over een groep tieners in het rustige stadje Riverdale. Tenminste, dat was altijd rustig, maar sinds Jayson Blossom is vermoord door de Black Hood, is de stad naar de malle moeren. Van familieruzies tot vage aanslagen. Niemand is meer te vertrouwen. En wie is die anonieme moordenaar? Uiteraard gaat het groepje tieners op onderzoek uit en de Black Hood weet in contact met ze te komen. Betty Cooper moet noodgedwongen opdrachten voor hem (of haar, je weet het niet) uitvoeren. Ontzettend spannend, dus kijken!

13 Reasons Why

13 Reasons Why gaat over een meisje genaamd Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. Het is een wat serieuzere serie dan de voorgangers die ik heb genoemd, want zelfmoord is toch wel een beladen onderwerp. In de serie krijgt haar beste vriend Clay een doos met daarin 13 tapes in zijn handen gedrukt. Natuurlijk luistert hij de tapes af, maar zodra hij is begonnen komt hij erachter dat die 13 tapes staan voor 13 redenen waarom Hannah een einde aan leven maakte.  Let op, tranentrekker dus tissues in aanslag houden, en een bak ijs is ook niet verkeerd! 

Seizoen 2 heb ik zelf ook nog niet gezien, maar ik ben heel erg benieuwd! Ik moet er gewoon weer even een weekend voor uittrekken. Heb jij hem al gezien? Hij schijnt nog erger te zijn dan de eerste??

Greenhouse Academy

 Hayley en Alex Woods (worden gespeeld door Ariel Mortman en Finn Roberts) zijn de nieuwe studenten aan de prestigieuze, futuristische kostschool Greenhouse Academy. Ze verwerken het verlies van hun moeder tijdens een mislukte lancering van de spaceshuttle en proberen zich aan te passen op een school die ze daar niet wil. Hayley is meer een loner en zet flinke muren op terwijl Alex het moeilijker vindt om erbij te horen. Hun relatie, en hoe ze zich onafhankelijk gedragen, is het sterkste aspect van de show. 

Atypical

Atypical is een serie over autisme. Sam is een highschool senior (middelbare school) van 18 die door zijn therapeut wordt aangemoedigd om te gaan daten. Klinkt heel normaal toch? Echter heeft Sam autisme en heeft zijn familie, en dan met name zijn overbeschermende moeder moeite met loslaten. Heerlijke serie met regelmatig een lach en een traan. 

Heb jij nog een leuke Netflix tip om te bingewatchen deze zomer?

 

 

 

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl