Het curlicious argan curl refining programma bestaat uit 3 producten, speciaal ontwikkeld voor de verzorging van krullend haar. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om alle 3 producten in een reeks te gebruiken.

De producten zijn ontwikkeld volgens de Curly Girl-methode (CG-methode). Deze methode gaat over de optimale verzorging van golvend en krullend haar. Voor mensen met krullend haar blijkt dat het vaak lastig is om precies de juiste balans te vinden tussen hydratatie, voeding en proteïnen.

Curlicious argan komt dan ook voort uit de vraag van kappers en klanten die op zoek zijn naar gespecialiseerde producten voor de behandeling van krullend haar.

Omdat krullend haar van nature vaak vochtarm is en specifieke verzorging nodig heeft, is het raadzaam om bepaalde ingrediënten te vermijden in de producten die je gebruikt bij de verzorging en styling van krullend haar.oolaboo curly

Curlicious argan curl refining program

De curlicious producten bevatten geen siliconen, parabenen, minerale oliën en SLS/SLE, maar wasactive stoffen uit plantoliën. Alle 3 producten zijn o.a. verrijkt met:

  • arganolie: door de essentiële vetzuren in arganolie wordt het haar gevoed. Het haar gaat glanzen en wordt sterker en elastischer;
  • kokosolie: is vooral voor droog en gekruld haar heel effectief. Het is voedzaam, hydraterend en zorgt voor extra glans. Het zit vol natuurlijke vetzuren, proteïnes en vitamines;
  • aloë vera: bestaat uit water, 20 mineralen, 12 vitamines, 18 aminozuren en 200 fytonutriënten en bevordert de glans en het vocht in het haar.

Uit ons onderzoek is gebleken dat mensen met krullend haar er wel eens over nadenken om het reinigen met een shampoo over te slaan en het haar alleen te wassen met een conditioner. Op deze wijze denken zij hun krullen op een milde manier te reinigen en beter te verzorgen. Dat is een logische gedachte totdat je weet wat er eigenlijk met het haar en de hoofdhuid gebeurt, wanneer je het alleen wast met een conditioner.
Een shampoo laat de haarschubben zwellen, waardoor werkzame en voedende ingrediënten uit een shampoo en conditioner beter tot de kern van het haar kunnen dringen. Een conditioner sluit vervolgens de haarschubben na het wassen en zorgt ervoor dat verzorging in de kern van het haar blijft. De hoofdhuid bevat natuurlijke oliën en trekt vuil aan.

Uit een gezonde hoofdhuid groeit mooi en sterk haar. Door het alleen met een conditioner te wassen, krijgt het haar, samen met de natuurlijke oliën op de hoofdhuid, een vieze ‘build-up’ van producten. Dit kan leiden slap en vies haar en een onstabiele hoofdhuid met verstopte haarzakjes, meer haarverlies, roos en een geïrriteerde hoofdhuid. Regelmatig wassen met een conditioner sluit het haar en de hoofdhuid dus af voor de verzorging en de hydratatie die krullend haar juist zo hard nodig heeft. Door je haar met conditioner te wassen bereik je dus het tegenovergestelde van wat je dacht te doen.

De hoofdhuid blijft normaliter schoon en gezond door het minimaal twee keer in de week met een milde shampoo te wassen. In dit geval gebruiken wij geen shampoo maar een co-wash.

Argan olie voor krullen

Argan heeft een zeer lange en unieke geschiedenis. De vrucht van de arganboom komt voor in het zuidwesten van Marokko en wordt al eeuwenlang geoogst als onderdeel van de verzorgingsroutines van Marokkaanse vrouwen, maar ook voor culinair gebruik.
De rijpe gele vrucht wordt gedroogd en geopend. De noot bevat de pitten en deze worden geperst om pure arganolie vrij te geven. De temperatuur waarop deze geperst wordt, heeft invloed op de kwaliteit van de olie.
Arganolie is een van de krachtigste natuurlijke oliën en is begeerd in de cosmetische industrie.

Maar wat maakt argan zo speciaal?

Argan is extreem krachtig als het gaat om haarverzorging. Veel haarproblemen zijn te wijten aan een gebrek aan vocht en hydratatie. De kracht zit in de samenstelling, argan zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die gezondheid en hydratatie van het haar helpen bevorderen. Er zijn met name twee verbindingen die het grootste effect hebben: Omega-6 en vitamine E. Beide zorgen voor een enorme hydratatie en glans en bevorderen ze gezond en mooi haar.

Vitamine E is een echte krachtpatser, het temt weerbarstig haar en voorkomt het kroezen van krullen. Als dof haar het probleem is, zullen de antioxidanten en vetzuren het haar revitaliseren en de natuurlijke glans ervan herstellen. Arganolie kan zelfs helpen om de kleur te beschermen, hierdoor blijft de kleur langer houdbaar.

# 1 curlicious argan curl refining co-wash

Co-washing betekent dat je je shampoo vervangt door slechts één product dat tegelijktijdig het werk van een shampoo (reinigen) en van een conditioner (verzorgen/ voeden/ hydrateren) kan doen. Curlicious argan curl refining co-wash is een cleansing treatment, dat hier speciaal voor ontwikkeld is.
Een hydraterende, ‘krul-liefhebbende’ co-wash, verrijkt met argan, kokos, aloë vera en karitéboter, om het haar diep te hydrateren, kroezen te verminderen en glans toe te voegen. Het is veilig voor gekleurd haar en vrij van agressieve ingrediënten. Het reinigt mild zonder de natuurlijke oliën van het haar aan te tasten. Het geeft krullend haar een gezond en natuurlijk gevoel omdat het de krulvorming en veerkracht helpt behouden.

Hoe te gebruiken: breng de curlicious argan curl refining co-wash aan op de hoofdhuid en masseer deze in, zo verwijder je alle residuen van je hoofdhuid. Je krullen worden intussen ook schoon doordat het schuim zich over je krullen verdeelt. Voordat je curlicious argan curl refining co-wash uitspoelt laat je het even inwerken, vervolgens kam je met je vingers het schuim door je krullen. Ga niet wrijven, want hier beschadig je krullen mee. Spoel je krullen goed uit en herhaal het reinigen nogmaals als je dat fijn vindt of als je hoofdhuid nog niet schoon aanvoelt.

# 2 curlicious argan curl reactivating serum

Een hydraterend serum verrijkt met een rijke mix van argan, kokos, aloë vera en karitéboter, om het haar diep te hydrateren, kroezen te verminderen, glans toe te voegen en een lichte stevigheid te geven.

Hoe te gebruiken: het gebruik van een leave-in serum na het haren wassen is een absolute must. Gebruik curlicious argan curl reactivating serum in handdoekdroog haar en kam je krullen door met een grove kam. Spoel het serum niet uit.

# 3 curlicious argan curl defining cream

Nadat je krullen zijn gewassen en verzorgd, gebruik je een beschermende crème in het haar om je krullen licht te verstevigen en om pluizen te voorkomen: de curlicious argan curl defining cream. De cream helpt bij het creëren van beweegbare krullen zonder het ‘crunchy’ effect.
Een rijke mix van ingrediënten, zoals argan, kokosnoot, aloë vera en karitéboter, hydrateren het haar diep, verminderen kroezen, en geven glans.

Hoe te gebruiken: verdeel de curlicious argan curl defining cream goed over het haar, kneed het vervolgens goed in jouw krullen of kam het voorzichtig door met een grove kam, van het midden van de haarschacht tot in de punten.
Zorg ervoor dat een voldoende hoeveelheid defining cream jouw krullen ‘isoleert’, hierdoor blijven jouw krullen prachtige natuurlijke welgevormde lokken.
Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser.

Het oolaboo curlicious argan curl refining program is vanaf mei te krijgen bij www.oolaboo.com


Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl