bromfiets of scooter

Het is bijna zover… je hebt je theorie- en praktijkexamen al gehaald. Nu is het alleen nog wachten tot je eindelijk je nieuwe bromfiets of scooter hebt gekocht voordat je de weg op kunt. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een bromfiets of scooter koopt? En hoe zit dat met je bromfietsverzekering? Allemaal vragen die we in dit artikel voor je beantwoorden!

Regel alvast je verzekering voor je bromfiets of scooter

Voordat je met je nieuwe aanwinst de weg op mag, moet deze verzekerd zijn. Het is daarom slim om al naar een bromfiets- of scooterverzekering te kijken voordat je je droommodel gaat kopen. Zet alle premies en dekkingen op een rij en kies de verzekering die het beste bij jou past. Op het moment dat je je scooter of bromfiets hebt gekocht hoef je de verzekering alleen nog maar af te sluiten, zodat je daarna direct op pad kunt.

Nieuw of tweedehands?

Het is goed om te bedenken of je je scooter nieuw of tweedehands gaat kopen. Koop je een nieuw model bij een winkel of dealer, dan heb je een duidelijk aanspreekpunt wanneer er iets mis blijkt met je nieuwe bromfiets of scooter. Bovendien rij je op een gloednieuw exemplaar! Helaas betekent dit wel een wat hoger prijskaartje.

Wil je iets voordeliger uit zijn, dan kun je natuurlijk een tweedehands model kopen. Dat kan via een winkel, of bijvoorbeeld via Marktplaats. Let er in dat laatste geval wel goed op bij wie je de bromfiets of scooter koopt. Check daarom de reviews van de verkoper en kijk hoelang deze al actief is. Iemand die pas net twee maanden op marktplaats zit is nu eenmaal minder betrouwbaar dan iemand die dat al tien jaar doet en goede beoordelingen heeft.

bromfiets of scooter

Maak een proefrit

Net als bij een auto is het ook bij een bromfiets of scooter belangrijk om een proefrit te maken. En niet alleen om te kijken hoe hard hij kan, maar vooral ook om eventuele gebreken te ontdekken. Hoor je bijvoorbeeld geen gekke geluiden tijdens het rijden? En doen de remmen het goed, ook als je plotseling hard moet remmen? Check tot slot ook alle functies, lampjes schakelaars en andere onderdelen van de bromfiets of scooter.

Alles in orde? Probeer dan altijd nog even wat van de prijs af te krijgen en daarna: veel plezier op de weg!Heb je deze al gelezen?

  1. 16 jaar | je eerste scooter en je mag beginnen met rijles!
  2. Lekker veilig met een goede helm voor op de scooter!
  3. 10x Het theorie examen oefenen

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl