Androgyn
Gen-Z

Ben ik nu dan een androgyn?

Je wordt er mee om je oren geslagen. Het lijkt momenteel heel normaal om een jongen of meisje te willen worden. Het ene jongetje in balletpakje naast het andere meisje in een jongens voetbaltenue. Maar als je toch neigt naar androgyn zijn mensen de weg kwijt. Je moet namelijk een kant kiezen. Hoe dan ook.

Van meisje naar androgyn

Heel eerlijk, ik weet het niet zeker. Ik weet nog niet wat ik ben? Ik kijk vol bewondering naar kinderen die er al zo jong open en uit over zijn. ik weet het niet zeker. Ben ik jongen? Ben ik een meisje? Ben ik dan echt androgyn? Waarom moet er ook eigenlijk een label aan vast? Maakt dat mensen comfortabeler? En waarom maken zij dat vaak mijn probleem? Waarom moet ik echt een keuze maken? Ik zie hoe dit voor mij een probleem kan worden, maar ik snap niet waarom andere mensen er zo op aandringen. Het maakt toch niks uit in hoe jij met mij omgaat?

Misschien draag ik gewoon graag jongenskleding en vind ik schoenen voor jongens lekkerder zitten en mooier? Feit is wel dat je bij mij echt niet met een jurk hoeft aan te komen. Maar ik ben ook weer geen fan van super macho jongens kleding. Misschien meer er tussen in. Kleding wat niet per definitie voor jongens of voor meisjes is.

Ze zeggen dat het heeft te maken met de opvoeding. Dat kinderen eigenlijk juist tegenin gaan van wat de ouders willen. Mijn ouders zijn daar altijd heel makkelijk in geweest. Ik kreeg de kleding die ik wilde, en die wat meer praktisch waren. Ik kon/kan slecht tegen harde materialen dus kantjes waren al een no go. Ik vind een zwarte legging met een zwart shirt en hoge sneakers wel het fijnst.

Mijn haar is ook kort ja. Mensen weten vaak niet wat ik ben en dus durven ze het niet te vragen. Ik zie het als een compliment. Want echt een meisje ben ik ook niet.

 

Ben jij een jongen of een meisje?

Androgyn opgevoed worden

Ook hier hebben mensen erg rare ideeën bij. Ze denken dan dat mijn ouders mij geen grenzen meegeven. Maar dat doen ze juist wel. Het heeft ze alleen nooit uitgemaakt of ik de typisch meiden of jongens dingen wilde doen. Zij vonden mijn keuze in kleding of films eigenlijk nooit raar, en in winkels kijken we in beide secties. Mijn moeder vond vroeger bijvoorbeeld de meisjes hemdjes altijd vreselijk met die kantjes, de jongens hemdjes waren veel zachter. Zo begon het al!

Natuurlijk ga ik gewoon naar een meisjes wc. Dat zit er tussen mijn benen. Ik snap wel dat als je echt jongen wilt zijn dat het misschien anders is. Maar joh als je ongesteld ofzo bent, doe mij dan maar de meisjes wc.

Op mijn ID kaart staat overigens nog een meisje, maar dat is wel iets wat ik zou willen aanpassen naar androgyn. Ik vind het een goede optie dat het bestaat. Maar ja, mag je dan nog terug? Ik val op beide geslachten, en ik heb eerder de behoefte om een goede platdrukkende sport BH te dragen dan straks een baby in mijn buik, maar het zou zomaar kunnen natuurlijk.

Op school wordt ik gelukkig niet echt gepest. Ik ben ook niet heel populair, maar ik heb een leuk groepje vrienden. De pestkoppen houden zich ook eigenlijk meer bezig met degene die populairder zou kunnen worden dan zij. Die moet naar beneden gehaald worden. Dom, maar zo blijf ik nog even buiten schot.

Ik zou heel graag meer schrijven voor deze site, dus als je meer wilt lezen dan hoor ik het van je in de comments!

 

Waarom wil je mij labelen?

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *