Denken aan de toekomst

Nu ik in de tweede zit krijg ik de vraag steeds vaker: wat wil je later worden? Welk beroep? We moeten keuzes gaan maken welke richting we op willen en heel eerlijk? Ik heb nog geen idee. 

Beroepskeuze test

Ik maak regelmatig een beroepskeuze test. Ik hou van quizzen dus deze kan er ook wel bij. Het probleem is dat er altijd iets anders uit komt. Dan weer verpleegster, dan sportleraar en dan weer kapster. Wat vreemd is want ik vind haren vies, goor en smerig en zei ik al vies? 

De uitslagen van die testen hebben meer met je stemming te maken dan wat je echt wilt in het leven. Je zou je hele toekomst daar maar van moeten laten afhangen. Sta je dan voor de rest van je leven haren te knippen. Alhoewel, voor de rest van je leven? Je hoeft niet nu al precies te bepalen toch?

Tijd om te kiezen wat je later wilt worden

Wat wil ik later worden?

Ik vind het schrijven erg leuk. Ik hou van fotografie. Ik ben dol op cyberstalken en video’s bewerken. Ik geef graag advies maar hou niet zo van mensen. 

Wat ik wel weet is dat ik goed kan praten, heel goed. Verkoper zou dus zeker passen, of in de marketing. Cybercrimes oplossen zou ook zeker bij mij passen. Dat is iets wat al langer in mijn hoofd speelt. Ondernemer is ook wel wat voor mij. Maar wat dan ondernemen? Het idee van eigen baas is gewoon fijn. Dat ik zelf bepaal wanneer en waar ik werk. Influencer dan? Nee, ik wil eigenlijk niet de hele dag op de foto. Bovendien is die hype binnenkort toch weer over denk ik. 

Heel zeker ben ik van het dat ik later geld wil hebben. 

Ik wil een huis kopen, een mooi appartement met een dakterras. Ik wil graag een boot hebben. Zo een grote, zodat ik met mijn rubberbootje vanuit de haven er naar toe moet. Een paar jaar terug ben ik met mijn moeder naar Saint Tropez geweest. Haar opdrachtgever was zo rijk dat wij vanaf zijn jacht met een rubberboot naar het strand gingen om daar te eten. Ik zal het nooit vergeten. Hij was ondernemer. Iets met telemarketing. Mijn moeder deed voor hem de fotografie voor een fotoboek. 

Maar dat gevoel, toen ik op dat rubberboot zat onderweg naar het strand, dat zal ik nooit meer vergeten. Dat wil ik. Dat is wat ik later wil worden, en dat is waar ik voor ga. Welke richting ik nu dan op moet? Misschien moet ik bij hem maar eens stage gaan lopen. Hij vertelde mij toen dat hij heel arm en zonder opleiding is begonnen. Ik denk dat hij vast wel goede tips voor mij heeft! 

 

Wat wil jij worden?

Wat wil jij later worden

Geschreven door

Sam

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡
Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl