Gen-Z

5 tips wanneer je op kamers gaat wonen

Ga je binnenkort op kamers wonen? Dan is dat een hele stap! Waarschijnlijk heb je er ontzettend veel zin in en ben je stiekem al bezig met hier en daar wat dingen te bedenken voor op je kamer qua inrichting. Zoek je nog wat inspiratie of ben je echt toe aan wat tips? Wij geven ze vandaag voor jou!

1. Slimme inrichting

Een slimme inrichting is met name bij het op kamers gaan wonen erg belangrijk. Waarom? Een kamer is vaak niet al te groot en dus wil je het zo slim mogelijk aanpakken en inrichten. Je ziet bijvoorbeeld ergens een leuk kastje voorbijkomen, maar bedenk je goed of je dit wel echt nodig hebt. Spullen als dit nemen vaak onnodig veel plaats in beslag die je eigenlijk niet hebt. Wil je bijvoorbeeld een bureau, maar past dat niet? Ga dan voor een bureau dat je tegen de wand kunt opklappen. Superhandig natuurlijk wanneer je niet aan het studeren bent, want zo heb je net wat meer plaats.

2. Multifunctioneel

In navolging op de slimme inrichting kun je het beste kiezen voor multifunctionele meubels. Heb je nou echt geen idee wat we hiermee bedoelen, dan leggen we dat kort uit. Een multifunctioneel meubel is een meubelstuk dat je op verschillende wijzen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tafeltje dat tevens ruimte biedt om spullen in op te bergen. Of een bed met een lade eronder.

3. Inkopen doen

Wanneer het bijna tijd is om uit huis te gaan en in je kamer te gaan trekken is het tijd om te shoppen. Iedereen heeft een ander budget, dus leef daar ook naar. Investeer wel altijd in goed beddengoed, zoals SNURK. Dit is niet alleen goede kwaliteit, maar ziet er ook nog eens tof uit met allerlei grappige designs tot flanel blanco. Je hebt een 1 persoons dekbedovertrek maar ook 2 persoons en lits-jumeaux. Ga ook eens shoppen bij je ouders in huis, want misschien hebben zij wel spullen die ze niet meer gebruiken en die jij kunt meenemen.

4. Hulp inroepen

Als de dag is aangebroken om te gaan verhuizen is het wel zo fijn als je goede hulp krijgt. Je ouders zullen natuurlijk als eerste klaar staan om te helpen, maar regel ook wat vrienden of vriendinnen. Bedenk je namelijk goed dat dit een onwijs toffe dag wordt en echt een mijlpaal is en die wil je tenslotte vieren met jouw dierbaarste vrienden, vriendinnen en familie.

5. Shoppingsessie 2.0

Zit je eenmaal op jouw kamer? Dan kan het best zo zijn dat je tot de conclusie komt dat je hier en daar wat mist. Dat is niet erg, want beter dit dan wanneer je teveel koopt en je met onnodige spullen zit te kijken. Het betekent namelijk dat je weer lekker kunt gaan shoppen!

Op kamers

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *