Gen-Z

5 tips om gezonder te eten

Betrap jij jezelf erop dat je wel heel vaak dat ongezonde tussendoortje neemt en wil je iets gezonder gaan eten? Dan kun je hier mee aan de slag gaan. Er zijn verschillende manieren die je kunt toepassen om wat gezonder te gaan eten. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder!

 

Meer fruit en groenten

Gezonder eten begint met het eten van meer fruit en groenten. Je weet vast als geen ander dat fruit en groente gezond voor je is. Laten we beginnen met fruit. Fruit bevat vezels, vitamines en mineralen en dit is goed voor je. Bovendien vult fruit goed, waardoor je minder snel naar de tussendoortjes zal grijpen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten fruit, waardoor je niet telkens weer hetzelfde moet nemen. Als je van afwisseling houdt, kan het een leuk idee zijn om een fruitmand te bestellen. Zo heb je genoeg fruit tot je beschikking. Een fruitmandje bezorgen bij jou thuis kan dus zeker een goede optie zijn als je meer fruit wilt gaan eten.  Ook groenten zijn natuurlijk enorm belangrijk als je gezonder wilt gaan eten. Groenten bevatten veel goede voedingstoffen. Denk hierbij aan vezels, mineralen, antioxidanten en vitamines. 

 

Kies voor meer variatie

Als je van plan bent om gezonder te gaan eten, is het goed om meer te variëren. Niet ieder voedingsmiddel bevat namelijk dezelfde voedingsstoffen. Kijk eens verder dan de recepten die je nu vaak kiest. Let er dan natuurlijk wel op dat je kiest voor recepten die niet heel ongezond zijn en waar de juiste voedingsstoffen inzitten. Denk bijvoorbeeld aan het variëren met vlees, vis en groenten en fruit. 

 

Gezonde porties

Als je gezonder wilt gaan eten, is het van belang dat je gezonde porties neemt. Zeker als jouw doel is om iets af te vallen is dit belangrijk. Kies dus voor kleinere porties als je gaat eten in plaats van grote porties. Een vrouw heeft zo’n 2000 kcal per dag nodig en een man 2500 kcal per dag, dus houd hier goed rekening mee. 

 

Verminder je suikerinname

Je had deze waarschijnlijk al wel verwacht. Als je graag gezonder wilt eten, is het verstandig om je suikerinname te verminderen. Al helemaal als je veel suiker binnenkrijgt, kan dit een grote stap zijn. Bij veel suiker kun je denken aan eten als bijvoorbeeld gebak, koek en snoep. Laat dit soort producten dan ook iets vaker staan en kies in plaats daarvan vaker voor gezonde tussendoortjes. 

 

Kies de juiste koolhydraten

Koolhydraten zijn belangrijk, want het is een belangrijke bron van energie. Als je gezonder wilt eten, is het wel van belang dat je de juiste koolhydraten binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van volkorenbrood, peulvruchten, groenten en aardappelen. 

 

Er zijn veel verschillende manieren die je kunt gebruiken om gezonder te gaan eten. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind als je van plan bent om wat gezonder te gaan eten, dus je weet wat jou de komende tijd te doen staat!

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *