Ik ben dol op make-up! Echt ik hou ervan. Als kleintje kon ik al uren met make-up spelen en was ik al snel een pro in nagels lakken. Nu ben ik bijna 15 en vind ik het echt ontspannend om nieuwe make-up looks uit te proberen! 

Make-up is een goede tool om je goede punten naar boven te halen en je eigen schoonheid (ja dat zijn we echt allemaal!) te benadrukken. Ook als je wel eens onzeker voelt kan make-up je net wat lekkerder over jezelf te laten voelen. 

Hieronder mijn 5 belangrijkste tips!

Pre-make-up huidverzorging

Het belangrijkste bij een goede make-up is echt wel een schone huid. Zorg dat je in de avond en ochtend goed reinigt met een zachte verzorging. Ik hou zelf op het moment heel veel van rozenwater en amandelolie. Dat lijkt mijn puistjes goed te kalmeren. Bovendien is amandelolie heel zacht voor de huid en krijg je geen rode ogen als je je mascara ofzo eraf haalt. Gebruik ook af en toe een maskertje, en hou echt dagen make-up vrij.

Less is more!

Een heel fijn merk vind ik The Ordinary. Vooral de foundation en concealer gebruik ik regelmatig omdat het geen dikke laag achterlaat. Helemaal voor als je naar school gaat wil je niet zo een dikke laag.

Heb je veel puistjes gebruik dan wat meer concealer, en daarover een dun laagje foundation. Dit ziet er echt frisser uit, en minder dat je wat probeert te verbergen. Dat doe je misschien wel, maar als je daar open in wilt zijn, hoef je ook geen make-up te gebruiken. Op goede dagen, vooral in de zomer gebruik ik vaak alleen concealer op wat plekjes.

Een goede manier om de juiste kleur te vinden is door het op de binnenkant van je arm te testen, of op je kaaklijn. Je wilt zo dicht mogelijk bij je eigen kleur, en soms betekent dat 2 kleuren kopen en mengen. Met een vochtig sponsje de foundation aanbrengen geeft het een wat natuurlijkere glans.

Shine, Shine, Shine!

We mogen weer stralen! Het mat is terug naar 2020, en nu gaan we voor een zachte glans op de huid, eventueel een highlighter op je hoogste punten in het gezicht (high lighter, get it..), een beetje peach blush op de wangetjes en een glanzende peach op de ogen. Peach in alle varianten is de kleur van 2021 overigens, en het staat zo zacht en mooi!

Lipstick Of Lip Gloss:

Ik ben nog steeds fan van de clear lipgloss, ik hou er echt van! Maar ook een lipbalm met een glimmertje erin staat mooi. Labello heeft toevallig ook een peachbalm en die is goals!! Kun je de juiste kleur niet vinden, doe dan met je vingertoppen wat oogschaduw of blush mixen en doe het een beetje op je lippen. Balm of gloss erover en je hebt een top kleur! 

Wenkies en wimpers

Soms als ik all out ga, dan doe ik thuis wel eens nepwimpers op. Mijn moeder vind ze vreselijk en ik mag er nog niet mee naar buiten, maar als je wat losse wimpers tussen je eigen wimpers plakt en wat goede mascara er overheen, dan zien ze dat amper. Zeg je gewoon goede mascara. Maar anders kun je beter een mascara nemen die de wimpers langer maakt dan dikker, dikker gaat snel klonten en dat staat vies. 

De wenkbrauwen mogen dit jaar weer wat minder. Het mag wat natuurlijker. Je kunt ze een beetje bijtekenen, en zorg dat de uiteinden wat naar boven staan en minder opvallen. 

Het geheim van een goede make-up is dat je echt je goede punten omhoog haalt, niet dat je duidelijk je slechte punten probeert te verbergen. 

Ik ben benieuwd naar je nieuwe look!