Gen-Z

5 festival tips voor het nieuwe seizoen!

Het festivalseizoen is weer begonnen en wat kijken we er met z’n allen naar uit. Festivals zijn een geweldige manier om samen te komen, nieuwe muziek te ontdekken en onvergetelijke ervaringen op te doen. Herinneringen maken, dat is wat belangrijk is. Daarom zetten wij vandaag 5 festival tips op een rijtje om jouw festival nog leuker te maken!

1. Plan je dag!

Hoewel je natuurlijk liever van het spontane bent, is het plannen van een festivaldag wel slim feesten. Bekijk vooraf het programma goed en welke artiesten wanneer en hoelaat komen. Check ook op welke podia ze optreden en maak een tijdschema op je smartphone zodat je jouw favoriete artiesten niet zult missen. Plan ook genoeg tijd in om van het ene naar het andere podium te gaan. Heb je een plattegrond van het festivalterrein gevonden, sla deze dan ook op in je telefoon, zo kun je altijd gemakkelijk de weg vinden.

  2. Kleed je comfy!

  Een festival outfit vraagt natuurlijk ook om de nodige voorbereiding. Hoe fancy je er ook uitziet, zorgt ervoor dat het wel lekker comfy is. Festivals duren lang en fijne kleding die ademt is dan ook echt een must. Denk aan lichte en luchtige kleding en comfy schoenen. Een tip is bijvoorbeeld Rains! Ook wanneer het regent loop je hiermee er super stylish bij.

  3. Hydrateer en eet wat!

  Hoewel gezond eten tijdens een festival soms echt onmogelijk is, is het het allerbelangrijkste dat je genoeg drinkt. Niet enkel vodka red bull, maar ook voldoende water. Water is namelijk het beste om gehydrateerd te blijven. Hierdoor heb je meer energie. Probeer ook wat snacks in je tas te doen, handig bij die energiedip

  4. Oordopjes meenemen

  Tijdens festivals kan de muziek behoorlijk hard staan. Aangezien je waarschijnlijk niet met piepende oren door het leven wilt, is het altijd aan te raden om oordopjes mee te nemen. Ze beschermen je gehoor. Er zijn speciale exemplaren verkrijgbaar die het geluid dempen zonder dat ze de muziek vervormen. Zo geniet je van de tofste muziek zonder kans op gehoorbeschadiging. 

  5. Veilig en verantwoordelijk

  Tijdens festivals loopt er van alles rond. Laat je hier niet mee in en doe je eigen ding. Blijf bij je vrienden en houd elkaar ook in de gaten, zeker in grote menigten. Spreek ook een ontmoetingspunt af zodat je weet waar je bij elkaar komt als je iemand kwijt bent. Wees je ook bewust van je omgeving en houdt je spullen goed in de gaten om diefstal te voorkomen. Let op je drankje, better safe than sorry! Wees veilig en verantwoordelijk, want uiteindelijk is het ook gewoon leuker navertellen als er geen drama is. Veel plezier!

  lees ook Zo organiseer je een goedkoop examenfeestje!

  Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *