Het theorie examen oefenen
Gen-Z

10x Het theorie examen oefenen

Naast al het schoolwerk heb je waarschijnlijk niet echt zin om ook nog eens op je theorie examen te oefenen. Maar hoe graag wil je dat rijbewijs? Ik kan echt niet wachten!

 

Oefenen op je theorie examen

Wat een ramp vind je niet? Ik vind het echt best wel heel moeilijk. Ik merk alleen dat het rijden niet echt vooruit gaat omdat ik de de regels niet heel goed ken. Nou wil ik alleen wel meteen slagen want ik hoor sommige mensen doen er wel 6x over, naast mijn toetsen heb ik daar geen tijd voor. Het is ook niet echt heel goedkoop, dat geld kun je beter bewaren voor de rijlessen. 

Hieronder een aantal tips die ik heb gekregen om te oefenen

1: Online theorie examen oefenen. Dit is wel de handigste manier. Geen dikke boeken meesjouwen overal naar toe. Gewoon handig op je laptop of op je telefoon. Muziekje erbij en je bent zo een uur verder. 

2: Theorie op Youtube. Er zijn mega handige filmpjes op Youtube. Als je dan toch filmpjes aan het kijken bent, kun je hem net zo goed op je playlist zetten, en wat filmpjes mee pakken. Onbewust neem je echt wel veel op.

3: Een belangrijke tip die ik kreeg is: wees niet eigenwijs! Je moet alles wat je weet of denkt te weten van je af zetten. Waarmee ik bedoel is dat wat het CBR zegt in de boeken of online, is waar. Dus niet denken het zou ook dit of dat kunnen zijn, het kan allemaal. Maar dat is het niet het antwoord. Het antwoord die je moet geven stond in het boek. Je moet hierbij niet voor jezelf denken, het enige wat je moet doen is echt alles uit je hoofd leren. Het is als woordjes stampen voor Engels. 

4: Let tijdens het fietsen of op je scooter op de borden en de wegmarkeringen en probeer te herinneren wat ze zijn. Zo sla je echt heel veel op en zit het in je systeem. 

5: Doe heel veel theorie examens online. Je kan er echt niet genoeg doen. Hoe meer hoe beter. Oefenen helpt ook je zenuwen te onderdrukken later tijdens het examen. 

6: Doe de avond voor je examen nog een toets, maar ga niet tot midden in de nacht door zitten leren. Als je het nu nog niet weet ben je daar wel laat mee. Je kunt dan gokken op het theorie examen, maar de kans is groot dan dat je voor niets gaat. 

7: Laat vrienden of familie je random overhoren onderweg. Vooral ouders zijn hier irritant maar goed in. Dat constante gezeur komt in dit geval heel goed van pas. 

8: Probeer op tijd te slapen de avond voor je theorie examen, het helpt gewoon beter als je niet doodmoe met stress van je vriendje of die domme griet  van school aan je theorie examen gaat zitten. 

9: Probeer te ontbijten. Je bent waarschijnlijk misselijk van de zenuwen, maar zonder eten is de concentratie een stuk minder. 

10: Het is geen ramp als je zakt. Het is zonde geld, maar je overleeft het wel. Het is dus helemaal niet nodig om mega gestrest te zijn voor het examen. Het is niet je schoolexamen dat je weer een jaar moet wachten en de rest van je leven op pauze komt te staan. Je kunt rustig een maand later weer opnieuw examen doen. 

 

Dus adem in, adem uit, en heel veel succes!

Het theorie examen oefenen

Sam staat voor alle (anonieme) schrijvers tussen de 12 en 21 jaar hier op fabulouslifeofateenager.nl ♡ Wil jij ook hier schrijven (er zijn betaalde opties!) stuur dan een mail naar hello@fabulouslifeofateenager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *